Három alkoholos csokis süti, amiért rajongani fogsz

Mi a jobb három csokis sütinél? Három alkoholos csokis süti, amit mindenki kedvenc ír krémlikőrje tesz egészen különlegessé.

Ír sajttorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag keksz
  • 40 g vaj
  • 500 g ricotta
  • 200 g tejszín
  • 150 g cukor
  • 7 zselatinlap
  • 50 ml ír krémlikőr
  • csokoládé a díszítéshez

Elkészítése:

  1. Összetörjük a kekszet és összekeverjük az olvasztott vajjal. Elterítjük egy tepsi alján, kissé lenyomkodjuk, majd hűtőbe téve pihentetjük legalább 30 percig.
  2. A zselatint egy tál hideg vízbe áztatjuk, közben simára keverjük a ricottát és a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. Egy kis lábasban alacsony lángon felmelegítjük a likőrt, hozzáadjuk a lecsepegtetett zselatint, és addig keverjük, amíg az fel nem oldódik.
  4. Összekeverjük a ricottás masszát és a likőrös zselatint. Ráöntjük a kekszre, lefedjük, és betesszük a hűtőbe legalább 4 órára.
  5. A díszítéshez megolvasztjuk a csokoládét, rácsurgatjuk a sajttortára, és visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem szilárdul.
Három összetevős csokoládés pohárkrém

Hozzávalók:

  • 400 g kókusztejszín
  • 200 ml ír kávélikőr
  • 200 g étcsokoládé

Elkészítése:

  1. Habverő segítségével verjük fel a kókusztejszínt, majd lassan adagoljuk hozzá a kávélikőrt, és végül az olvasztott csokoládét!
  2. Amikor homogén állagú lett, emeljünk a sebességen, hogy légiesen könnyű állagú, habos krémet kapjunk!
  3. A krémet adagoljuk poharakba, és tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy selymes, pudingos állagot érjünk el!
Brownie

Hozzávalók:

  • 70 g étcsokoládé
  • 60 g vaj
  • 2 tojás
  • 220 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • ⅓ csészényi ír krémlikőr
  • 150 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • csipet só

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 Celsius-fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és félretesszük.
  2. A csokoládét és a vajat megolvasztjuk vízgőz fölött, majd a gőzről levéve hagyjuk, hogy kissé kihűljön. Hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliaaromát és a krémlikőrt. Rászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kakaóport, egy csipet sót, és homogén állagúra keverjük.
  3. A masszát a tepsibe öntjük, és 20 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.

Az egyik legkedveltebb francia péksütemény pedig a croissant, amelyet otthoni körülmények között, laikusként elkészíteni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Bár lehet, hogy az első próbálkozás küzdelmes lesz, a végeredmény garantáltan büszkeséggel fogja eltölteni a házi pékeket.

(Fotók: Getty Images)

csokoládé | desszert | édesség | sütemény | recept | likőr

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés