A vacsora pillanatok alatt az asztalra kerülhet, hiszen receptjeinkben csak össze kell dobálnod az alapanyagokat, amelyek gyakorlatilag fél óra alatt maguktól elkészülnek. Mutatunk három egytálételt, amelyekkel a kezdők sem vallanak kudarcot.
Életed legjobb pennéje
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- 1 üveg Marinara szósz
- 1 üveg Alfredo szósz
- 2 csészényi aprított mozzarella sajt
Elkészítés:
- Enyhén sós vízben főzzük al dentére a tésztát!
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben kissé olajozzunk be egy tűzálló serpenyőt!
- Egy tálban keverjük össze a két szószt és az apróra tépett sajt felét, majd keverjük össze a tésztával, és öntsük a serpenyőbe!
- Süssük kb. 15 percig, majd szórjuk rá a maradék sajtot, és tegyük vissza további 5 percre!
- Forrón tálaljuk!
A legegyszerűbb kolbászos zöldséges rizs
Hozzávalók:
- 1 csomag tetszőleges ízesítésű, sütni való kolbász felkarikázva
- ¼ csésze olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 nagy kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
- 1 kis vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 kisebb fej brokkoli
- 2,5 deciliter víz
- 1 kis konzerv paradicsomszósz
- 1 zacskó gyorsrizs
- ½ csészényi mozzarella sajt darabokra tépkedve
Elkészítés:
- Melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott fokhagymát és a kolbászszeleteket! Pirítsuk össze!
- Adjunk hozzá borsot, hagymát, mehet bele a brokkoli és a paradicsomszósz is! Öntsük fel vízzel, és pároljuk fedő alatt körülbelül tíz percig!
- Közben főzzük meg a rizst enyhén sós vízben!
- Keverjük össze a rizst a zöldségekkel és a kolbásszal, szórjuk meg mozzarellával!
- Miután a mozzarella elkezdett ráolvadni, vegyük le a tűzről és tálaljuk!
Spárgás-gombás rizottó
Hozzávalók:
- 1 zacskó rizottó rizs
- 60 dkg csirkemell felkockázva
- 1 csokor spárga 2 centiméteres darabokra vágva.
- 1 liter csirkehúsleves alaplé
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg gomba megpucolva, felvágva
- 1 kis csészényi fehérbor
- parmezán
Elkészítés:
- A felkockázott csirkehúst sóval és borssal ízesítjük, és kis mennyiségű olajban és vajban aranyszínűre pirítjuk. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
- A spárgát 5 percre forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, majd leszűrve áthelyezzük egy tál jeges vízbe további két percre, majd ismét leszűrjük.
- Vegyünk elő egy nagyobb serpenyőt, adjuk hozzá a maradék vajat és olajat, dobjuk rá a gombát, és pároljuk meg!
- Adjuk hozzá a rizst, és két percig kevergetve kezdjük el összefőzni!
- Öntsük hozzá az alaplé egynegyedét és a fehérbort, majd keverjük el!
- Az alaplevet folyamatosan adagoljuk, amíg az egészet fel nem szívja a rizs!
- Adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát és a csirkehúst! Keverjük át, és főzzük össze nagyjából 3 percig!
- Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
gasztro | rizs | kolbász | csirkehús | ebéd | gasztronómia
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!