A vacsora pillanatok alatt az asztalra kerülhet, hiszen receptjeinkben csak össze kell dobálnod az alapanyagokat, amelyek gyakorlatilag fél óra alatt maguktól elkészülnek. Mutatunk három egytálételt, amelyekkel a kezdők sem vallanak kudarcot.
Életed legjobb pennéje
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- 1 üveg Marinara szósz
- 1 üveg Alfredo szósz
- 2 csészényi aprított mozzarella sajt
Elkészítés:
- Enyhén sós vízben főzzük al dentére a tésztát!
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben kissé olajozzunk be egy tűzálló serpenyőt!
- Egy tálban keverjük össze a két szószt és az apróra tépett sajt felét, majd keverjük össze a tésztával, és öntsük a serpenyőbe!
- Süssük kb. 15 percig, majd szórjuk rá a maradék sajtot, és tegyük vissza további 5 percre!
- Forrón tálaljuk!
A legegyszerűbb kolbászos zöldséges rizs
Hozzávalók:
- 1 csomag tetszőleges ízesítésű, sütni való kolbász felkarikázva
- ¼ csésze olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 nagy kaliforniai paprika vékonyra szeletelve
- 1 kis vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 kisebb fej brokkoli
- 2,5 deciliter víz
- 1 kis konzerv paradicsomszósz
- 1 zacskó gyorsrizs
- ½ csészényi mozzarella sajt darabokra tépkedve
Elkészítés:
- Melegítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott fokhagymát és a kolbászszeleteket! Pirítsuk össze!
- Adjunk hozzá borsot, hagymát, mehet bele a brokkoli és a paradicsomszósz is! Öntsük fel vízzel, és pároljuk fedő alatt körülbelül tíz percig!
- Közben főzzük meg a rizst enyhén sós vízben!
- Keverjük össze a rizst a zöldségekkel és a kolbásszal, szórjuk meg mozzarellával!
- Miután a mozzarella elkezdett ráolvadni, vegyük le a tűzről és tálaljuk!
Spárgás-gombás rizottó
Hozzávalók:
- 1 zacskó rizottó rizs
- 60 dkg csirkemell felkockázva
- 1 csokor spárga 2 centiméteres darabokra vágva.
- 1 liter csirkehúsleves alaplé
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg gomba megpucolva, felvágva
- 1 kis csészényi fehérbor
- parmezán
Elkészítés:
- A felkockázott csirkehúst sóval és borssal ízesítjük, és kis mennyiségű olajban és vajban aranyszínűre pirítjuk. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
- A spárgát 5 percre forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, majd leszűrve áthelyezzük egy tál jeges vízbe további két percre, majd ismét leszűrjük.
- Vegyünk elő egy nagyobb serpenyőt, adjuk hozzá a maradék vajat és olajat, dobjuk rá a gombát, és pároljuk meg!
- Adjuk hozzá a rizst, és két percig kevergetve kezdjük el összefőzni!
- Öntsük hozzá az alaplé egynegyedét és a fehérbort, majd keverjük el!
- Az alaplevet folyamatosan adagoljuk, amíg az egészet fel nem szívja a rizs!
- Adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát és a csirkehúst! Keverjük át, és főzzük össze nagyjából 3 percig!
- Tálaláskor szórjuk meg parmezánnal!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
vacsora | zöldség | gasztronómia | egytálétel | csirkehús
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!