Három étel, ami nem hiányozhat a túrazsákból

Van élet a szendvicsen és a rántott húsos zsömlén túl is.

Burrito

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál víz
  • 6-8 tortilla
  • főtt rizs
  • jégsaláta
  • főtt kukorica, vörös bab lecsepegtetve
  • 3 paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma felszeletelve
  • 1 kis csokor aprított koriander
  • 15 dkg sajt
  • oregánó, só, köménymag, pirospaprika, bors

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Adjuk hozzá a fokhagymát, az aprított vöröshagymát, és pároljuk üvegesre! Tegyük hozzá a marhahúst és pirítsuk meg, közben sózzuk és fűszerezzük ízlésünk szerint! Amikor a hús elkészült, félretesszük.
  2. Egy tortillalapot kiterítünk, a közepére nagyjából két-három evőkanálnyi rizst teszünk, majd ráhalmozunk ugyanennyi marhahúst. Rakunk rá egy kis salátát, kukoricát, babot, néhány szelet paradicsomot, megszórjuk lilahagymával, korianderrel és reszelt sajttal.
  3. Felhajtjuk a tortilla alját, hogy elfedje a tölteléket, majd behajtjuk a széleit, és szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk.
  4. Az alufóliába tekert burritókat serpenyőbe tesszük, és fólián keresztül mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon bennük. Hőtartó tálba sorakoztatva visszük magunkkal.

Zabkása befőttesüvegben

Fél bögre zabpelyhet, ugyanennyi növényi tejet, egy kis doboz görög joghurtot, egy evőkanál chia magot, egy evőkanál édesítőszert és pár csepp vaníliaaromát egy befőttes üvegben összekeverünk, rácsavarjuk a tetejét, és betesszük a hűtőbe éjszakára.

Másnap durvára tört olajosmagvakkal, aszalt gyümölcsökkel és friss gyümölcsdarabokkal megszórjuk.

Tizenöt perces mogyorókrémes croissant

Egy csomag levelestésztát kicsomagolunk, háromszög alakúra felvágjuk. Mindegyik tésztadarabot megkenjük mogyorókrémmel, feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.

Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

 

Gyorsan, egyszerűen, mindenféle konyhai tudás nélkül elkészíthető zöldséges pitéket is ajánlunk. Mind tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, érdemes sorra mindegyiket kipróbálni!

(Fotók: Getty Images)

recept | gasztronómia | burrito | croissant | zabkása

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom