Close
Ezzel a három zöldséges tekerccsel várd a tavaszt

Ezzel a három zöldséges tekerccsel várd a tavaszt

Frissítő, eredeti, kreatív és nagyon-nagyon finom!

Az ázsiai konyha egyik legnépszerűbb előétele a tavaszi tekercs, amelyet általában káposztával, sárgarépával és más zöldségekkel töltenek meg. A rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel azonban húsos, vegetariánus és vegán változatban is elkészíthető. Mutatjuk, hogyan.

Marhahúsos tavaszi tekercs

Hozzávalók:
• 45 dkg marhabélszín csíkokra vágva
• 1/4 csészényi Stir Fry Szósz
• 8 rizspapír
• 1 csészényi aprított sárgarépa
• 1 csészényi friss koriander
• olaj

Elkészítése:

  1. A marhabélszínt csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a Stir Fry szósszal, letakarjuk, és legalább egy-másfél óráig pácoljuk.
  2. Egy serpenyőt felhevítünk, és 3 perc alatt rózsaszínűre sütjük a marhahúst.
  3. Egy tálba meleg vizet öntünk, a rizspapírt belemártjuk, hogy átnedvesedjen, és a munkalapra fektetjük. Egy kanálnyi marhahúst, két evőkanálnyi sárgarépát és 2 evőkanálnyi aprított koriandert teszünk bele. A tészta jobb és bal oldalát behajtjuk, majd feltekerjünk, hogy hengert kapjunk. Serpenyőben, bő olajban néhány perc alatt készre sütjük.

Vegetariánus tavaszi tekercs

Hozzávalók:
• 1/2 kínai káposzta finomra vágva
• 1 nagy sárgarépa gyufaszálra vágva
• 2 fokhagymagerezd zúzva
• egy kis darab gyömbér lereszelve
• 1 evőkanál koriander
• 1 evőkanál szezámolaj
• 1 evőkanál rizsbor (opcionális)
• 1 evőkanál szójaszósz
• 3 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál vízzel elkeverve
• só
• 1 csomag rizspapír
• olaj, sütéshez

Elkészítése:

  1. Egy wokot felhevítünk egy kevés szezámolajjal, hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát, és 1 percig folyamatosan kevergetve megpirítjuk.
  2. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, két-három perc elteltével pedig a további hozzávalót is hozzáadjuk. Kissé összesütjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk, hogy kihűljön.
  3. A rizspapírt vízbe mártjuk, és az első recepthez hasonlóan megtöltjük, hogy aztán forró olajban aranybarnára süssük.

Vegán tavaszi tekercs

A vegán tavaszi tekercs különlegessége, hogy a zöldségeket nyersen fogyasztjuk, a tekercseket nem sütjük meg. Tulajdonképpen bármilyen vékony hasábokra vágott zöldséggel megtölthetjük, kerülhet bele káposzta, sárgarépa, uborka, jalapeno, újhagyma, zellerszár, kaliforniai paprika és koriander is.

Ha nincs kedved főzni, de mégis kipróbálnád, akkor ettől az új helytől érdemes rendelni!

FOLYTASD EZZEL
Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát
A koktél, ami több mint egy női név
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom