Close
Ennek a három roadsternek szívesen szorítanánk helyet a garázsunkban

Ennek a három roadsternek szívesen szorítanánk helyet a garázsunkban

Akad köztük olyan, amiből csupán két, sőt egy példány maradt fenn, szóval, inkább csak álmodozunk, amikor erre a három, általunk már bemutatott különleges járgányra gondolunk. 

Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid Usine

A Bugatti hosszú történelme során minden autóját a kifinomult dizájn és a kivételes tartalom jellemezte, és a nagyszerű sportautói között is vannak még különlegesebbek.

Az egyetlen példányban fennmaradt Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid Usine például ilyen autó: legalább olyan titokzatos, mint amennyire gyönyörű.

Aero Model 50 Dynamik

Csupán hat példányban készült el, és a képeken az ötödik látható, amelyet František Loudának szállítottak ki.

A korábbi olimpiai kalapácsvetőből és amatőr ökölvívóból lett asztalos és építész 1940-ben kapta meg az autót, és ’42-ig használta,

akkor csatlakozott a megszálló hatalmakkal szembeni ellenálláshoz, és bölcsen úgy döntött, hogy autóját egy pajtában rejti el.

 

A háborút követően Louda az autót barátjának, S. Harrison Thomsonnak, a coloradói egyetem közép-európai történelem professzorának adta. 1945 decemberében Thomson az autót Coloradóba szállította, ott maradt közel tizenöt évig, majd többször tulajdonost váltott, végül az arizonai sivatagban tárolták el, tíz évet állt a száraz és forró sivatagi klímában.

Mercedes 300 SL

Idén lesz hetven éve, hogy útjára indult a sirályszárnyas Mercedes legendája, és a 300 SL-ből néhány évvel később roadster változat is készült, ami talán kevésbé ismert, de legalább annyira stílusos választás.

 

Az ötvenes évek ikonja versenyautónak született, amikor a Mercedes bemutatta 1952-ben, és a 300 SL két évvel később megjelent közúti változata hamarosan az egyik legvágyottabb sportautóvá vált. A sirályszárnyas megoldása is különlegesnek számított, de az amerikai vásárlók roadsterre vágytak, és a Mercedes hamarosan azt is megadta nekik.

idei | Aero Sodomka | roadster | autó | kedvenc

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram