Close
Három magyar keramikus, akinek tányérjaiért rajonganak az éttermek

Három magyar keramikus, akinek tányérjaiért rajonganak az éttermek

Magyarország nemcsak kreatív és tehetséges séfekben bővelkedik, de olyan kortárs keramikusokban is gazdag, akik tányérjairól a legismertebb éttermekben ehetünk. Cikkünkben bemutatunk három olyan művészt, akiknek munkái tökéletes keretet adnak a fine dining fogásoknak.

Konda Brigi

Konda Brigi keramikus alapelve, hogy a forma, a funkció és a minőség egyszerre szükséges ahhoz, hogy időtálló kerámiákat készítsen. Ahogyan fogalmaz, számára a szépséget mindig a lehető legegyszerűbb, tiszta formák jelentik.

A tisztasághoz és a modern minimalizmushoz a természetes anyagokból merít ihletet, a kézi kidolgozás finomsága és a színek harmóniája pedig minden tányérját élettel tölti meg. Nem csoda, hogy a Mák Bisztró választása is Konda Brigi munkáira esett.

Néma Júlia és Stúdiója

Néma Júlia kerámiái a Michelin-csillagos Babel étteremben is megtalálhatók, így aztán nem meglepő, hogy keramikusból az ország és a régió egyik vezető porcelán- és kerámiaműhelyévé nőtte ki magát,

ahol egyedi étkészletek mellett fantasztikus műalkotások, teakerámiák és építészeti megoldások is születnek.

A gasztronómiailag igényes ügyfelek – legyenek azok étteremek vagy magánszemélyek – kiemelkedően fontosak számukra. Az egyedi étkészletek és tálalóedények készítésében műhelyük ügyfélkör, szakértelem és minőség tekintetében is piacvezető.

De nemcsak ebből a szempontból egyedülálló a stúdió, hiszen ez hazánk első és egyetlen, magas hőfokú fatüzelésű kemencével működő kerámiaműhelye, ahol folyamatos, professzionális alkotás, termelés és kutatás folyik.

Lantos Judit

Lantos Judit szentendrei keramikus huszonöt éve készít tálalóedényeket, lakberendezési és ajándéktárgyakat. Porcelán- és kerámiakészleteinek készítése során arra törekszik, hogy annak elemei egymással jól kombinálhatók és változatosan felhasználhatók legyenek. Művészetének központi eleme a kísérletezés, legyen szó anyagokról, technológiákról vagy mázakról, szívesen veti bele magát az újdonságokba.

Étkezési kerámiáira a finoman textúrált felszín, a speciális mázazás és a különleges felületi kezelés a jellemző. A porcelánhoz azonban minden esetben úgy nyúl, hogy annak végtelen tisztasága minden pillanatban érvényülhessen.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom