Close
Három muffin a tavasz gyümölcseivel és zöldségeivel

Három muffin a tavasz gyümölcseivel és zöldségeivel

A kevert sütemények nagyon népszerűek otthoni sütés-főzés során, hiszen néhány hozzávaló pontos kimérését és összekeverését követően tökéletes sütemények készíthetők. Három változatot mutatunk, amelyekben a tavasz ízei jutnak központi szerephez.

Eper-rebarbara muffin

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt
  • 3/4 csésze cukor
  • 1 ek sütőpor
  • egy nagy csipet só
  • ¼ csésze olvasztott, sótlan vaj
  • 2 nagy tojás
  • 1 1/2 csésze natúr joghurt
  • 1 3/4 csésze kockára vágott eper
  • 1 3/4 csésze kockára vágott friss rebarbara
  • 1 tk reszelt citromhéj

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius-fokra!
  2. Egy másik nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, tegyük bele az apróra vágott epret és rebarbarát is!
  3. Vajazzuk ki a muffinformákat, majd adagoljuk bele a tésztát! Sütőben 20-25 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe nem maradt-e nyers! Szobahőmérsékletűre hűlve kínáljuk!

Sárgarépás muffin

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3/4 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 2 csésze cukor
  • 1 csésze növényi olaj
  • 4 nagy tojás
  • 1 csésze búzakorpa
  • 2 1/2 csésze reszelt sárgarépa

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra, kivajazzuk a muffin formákat, és félretesszük.
  2. Minden hozzávalót egy tálban elkeverünk, hogy homogén állagú masszát kapjunk.
  3. A tésztát a muffinformába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Sárgabarackos kukoricadarás muffin

Hozzávalók:

  • ⅓ csésze apróra vágott aszalt barack
  • ½ csésze forró víz
  • ¾ csésze liszt
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1 ek tej
  • ½ tk sütőpor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • ⅛ tk só
  • ¼ csésze joghurt
  • 1 ½ ek repceolaj
  • 1 ek méz
  • 1 nagy tojás
  • 1 nagy tojásfehérje
  • ½ tk reszelt narancshéj

Elkészítése:

  1. A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk.
  2. Az aszalt gyümölcsöt 20 percre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és felaprítjuk.
  3. Egy tálban összekeverünk minden hozzávalót, és a muffinformába adagoljuk.
  4. 20-25 perc alatt készre sütjük, fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.

Gyakorlatilag nulla erőfeszítéssel egészséges és tartalmas vacsorát készíthetünk. Ráadásul nincs másra szükség hozzá, mint egy tepsire, némi olívaolajra, kolbászra és friss zöldségekre.

(Fotók: Getty Images)
recept | édesség | muffin | desszert

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legcsípősebb ételei 2022-ben

A világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom