A kevert sütemények nagyon népszerűek otthoni sütés-főzés során, hiszen néhány hozzávaló pontos kimérését és összekeverését követően tökéletes sütemények készíthetők. Három változatot mutatunk, amelyekben a tavasz ízei jutnak központi szerephez.
Eper-rebarbara muffin
Hozzávalók:
- 3 csésze liszt
- 3/4 csésze cukor
- 1 ek sütőpor
- egy nagy csipet só
- ¼ csésze olvasztott, sótlan vaj
- 2 nagy tojás
- 1 1/2 csésze natúr joghurt
- 1 3/4 csésze kockára vágott eper
- 1 3/4 csésze kockára vágott friss rebarbara
- 1 tk reszelt citromhéj
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius-fokra!
- Egy másik nagy tálban keverjünk össze minden hozzávalót, tegyük bele az apróra vágott epret és rebarbarát is!
- Vajazzuk ki a muffinformákat, majd adagoljuk bele a tésztát! Sütőben 20-25 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe nem maradt-e nyers! Szobahőmérsékletűre hűlve kínáljuk!
Sárgarépás muffin
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 3/4 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 2 csésze cukor
- 1 csésze növényi olaj
- 4 nagy tojás
- 1 csésze búzakorpa
- 2 1/2 csésze reszelt sárgarépa
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra, kivajazzuk a muffin formákat, és félretesszük.
- Minden hozzávalót egy tálban elkeverünk, hogy homogén állagú masszát kapjunk.
- A tésztát a muffinformába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Sárgabarackos kukoricadarás muffin
Hozzávalók:
- ⅓ csésze apróra vágott aszalt barack
- ½ csésze forró víz
- ¾ csésze liszt
- 2 ek kukoricaliszt
- 1 ek tej
- ½ tk sütőpor
- ¼ tk szódabikarbóna
- ⅛ tk só
- ¼ csésze joghurt
- 1 ½ ek repceolaj
- 1 ek méz
- 1 nagy tojás
- 1 nagy tojásfehérje
- ½ tk reszelt narancshéj
Elkészítése:
- A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk.
- Az aszalt gyümölcsöt 20 percre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és felaprítjuk.
- Egy tálban összekeverünk minden hozzávalót, és a muffinformába adagoljuk.
- 20-25 perc alatt készre sütjük, fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.
Gyakorlatilag nulla erőfeszítéssel egészséges és tartalmas vacsorát készíthetünk. Ráadásul nincs másra szükség hozzá, mint egy tepsire, némi olívaolajra, kolbászra és friss zöldségekre.
desszert | muffin | recept | édességLesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok
Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!