Close
Íme három nyári tésztaétel, ami tizenöt perc alatt kész

Íme három nyári tésztaétel, ami tizenöt perc alatt kész

Minél jobban megyünk bele a nyárba, annál inkább vágyunk a könnyű, ízletes ételekre. A mediterrán jellegű tésztaételek pont ilyenek, ráadásul nagyon rövid idő alatt elkészíthetők. Összeállításunkban három olyan pastát mutatunk be, ami biztosan feldob majd.

Paradicsomos-bazsalikomos penne

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne tészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 25 dekagramm paradicsom
  • 1 csészényi reszelt mozzarella sajt
  • ¼ csésze parmezán sajt
  • 1 evőkanál friss bazsalikom aprítva

Elkészítése:

Első lépés: A szokásos módon főzzük meg a pennét, majd szűrjük le és öblítsük le!

Második lépés: Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott foghagymát és hagyjuk, hogy az illatanyagai felszabaduljanak! Ekkor tegyük hozzá a feldarabolt paradicsomot és pároljuk tíz percig!

Harmadik lépés: Szórjuk rá a sajtokat, majd amikor a sajt elkezd megolvadni, keverjük össze a pennével! Frissen aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk!

Tonhalas-kaliforniai paprikás tészta

Hozzávalók:

  • 2 sárga paprika
  • 2 zöld paprika
  • 2 pirospaprika
  • 18-20 fekete olajbogyó, kimagozva és felezve
  • 150 gramm tészta
  • 200 grammnyi tonhalkonzerv
  • parmezán és friss zöldfűszer a tálaláshoz

Elkészítése:

Első lépés: A paprikákat tegyük egy tepsibe és süssük addig, amíg a héjukat le nem lehet húzni! Ha elkészült, daraboljuk fel és keverjük össze az olajbogyóval! Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük és félretesszük.

Második lépés: A tonhalat lecsöpögtetjük és hozzákeverjük a paprikához és az olajbogyóhoz. Egy serpenyőben felhevítjük és hozzákeverjük a tésztát. Parmezánnal és friss zöldfűszerekkel tálaljuk.

Sült paradicsomos, bacon-ös tészta

Hozzávalók:

  • 30 dekagramm koktélparadicsom
  • 8 gerezd fokhagyma kettévágva
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 1/4 teáskanál őrölt bors
  • 30 dekagramm tészta
  • 1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • 1/2 csésze parmezán sajt
  • 4-6 szelet ropogós bacon

Elkészítése:

Első lépés: A tésztát megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. Egy tepsibe belesorakoztatjuk a paradicsomot, rádobáljuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, cukorral meghintjük, olívaolajjal lelocsoljuk. 200 fokon addig sütjük, amíg a paradicsom össze nem aszalódik kissé.

Második lépés: Egy serpenyőben lepirítjuk a bacont, majd feltekerjük. Hozzátesszük a sült paradicsomot, elkeverjük a tésztával, végül alaposan megszórjuk parmezánnal.

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három recept következik.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ennek a strandételnek minden falatja maga a tökéletesség
Egészen különleges champagne-okkal indíthatod a napot az egyik kedvelt budapesti étteremben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom