Minél jobban megyünk bele a nyárba, annál inkább vágyunk a könnyű, ízletes ételekre. A mediterrán jellegű tésztaételek pont ilyenek, ráadásul nagyon rövid idő alatt elkészíthetők. Összeállításunkban három olyan pastát mutatunk be, ami biztosan feldob majd.
Paradicsomos-bazsalikomos penne
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 25 dekagramm paradicsom
- 1 csészényi reszelt mozzarella sajt
- ¼ csésze parmezán sajt
- 1 evőkanál friss bazsalikom aprítva
Elkészítése:
Első lépés: A szokásos módon főzzük meg a pennét, majd szűrjük le és öblítsük le!
Második lépés: Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat, dobjuk rá a zúzott foghagymát és hagyjuk, hogy az illatanyagai felszabaduljanak! Ekkor tegyük hozzá a feldarabolt paradicsomot és pároljuk tíz percig!
Harmadik lépés: Szórjuk rá a sajtokat, majd amikor a sajt elkezd megolvadni, keverjük össze a pennével! Frissen aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk!
Tonhalas-kaliforniai paprikás tészta
Hozzávalók:
- 2 sárga paprika
- 2 zöld paprika
- 2 pirospaprika
- 18-20 fekete olajbogyó, kimagozva és felezve
- 150 gramm tészta
- 200 grammnyi tonhalkonzerv
- parmezán és friss zöldfűszer a tálaláshoz
Elkészítése:
Első lépés: A paprikákat tegyük egy tepsibe és süssük addig, amíg a héjukat le nem lehet húzni! Ha elkészült, daraboljuk fel és keverjük össze az olajbogyóval! Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük és félretesszük.
Második lépés: A tonhalat lecsöpögtetjük és hozzákeverjük a paprikához és az olajbogyóhoz. Egy serpenyőben felhevítjük és hozzákeverjük a tésztát. Parmezánnal és friss zöldfűszerekkel tálaljuk.
Sült paradicsomos, bacon-ös tészta
Hozzávalók:
- 30 dekagramm koktélparadicsom
- 8 gerezd fokhagyma kettévágva
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál só
- 2 teáskanál cukor
- 1/4 teáskanál őrölt bors
- 30 dekagramm tészta
- 1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
- 1/2 csésze parmezán sajt
- 4-6 szelet ropogós bacon
Elkészítése:
Első lépés: A tésztát megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. Egy tepsibe belesorakoztatjuk a paradicsomot, rádobáljuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, cukorral meghintjük, olívaolajjal lelocsoljuk. 200 fokon addig sütjük, amíg a paradicsom össze nem aszalódik kissé.
Második lépés: Egy serpenyőben lepirítjuk a bacont, majd feltekerjük. Hozzátesszük a sült paradicsomot, elkeverjük a tésztával, végül alaposan megszórjuk parmezánnal.
Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három recept következik.
(Fotók: Getty Images)
spagetti | recept | három | nyári | gyors | tészta
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!