Három szuper variáció a spanyolok rizseshúsára

Az összeállításban egy csirkés és egy garnélás változat mellett egy zseniális vegán alternatíva is megtalálható.

Csirkés paella

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb filé
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1/2 teáskanál sáfrány
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1,5 csésze rizs
  • 1/3 csésze száraz fehérbor
  • 3 csésze csirkehúsleves alaplé
  • 2 csésze zöldborsó
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítése:

Első lépés: Egy kis tálban összekeverjük a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a sáfrányt, majd félretesszük.

Második lépés: Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a csirkecomb filét, majd addig sütjük, míg mindkét oldala aranybarna nem lesz. Kiszedjük a serpenyőből és szintén félretesszük.

Harmadik lépés: A serpenyőben a meglévő zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát, a kakukkfüvet és a fokhagymát, hozzáadjuk a rizst. Átkeverjük, majd felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a levének a fele el nem párolog. Ekkor hozzáöntjük a sáfányos citromlevet és az alaplevet. Visszatesszük a csirkecombokat, lefedjük és addig főzzük, amíg a rizs már majdnem tökéletesen megpuhult.

Negyedik lépés: Belekeverjük a borsót és a feldarabolt kaliforniai paprikát és további öt percig főzzük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Garnélás paella

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 csésze apróra vágott kaliforniai paprika
  • 1 csésze zöldborsó
  • 2 darab zúzott fokhagyma
  • 1,5 csésze rizs
  • 3 csésze alaplé
  • só, bors
  • 2 evőkanál citromlé
  • garnéla ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítése:

Első lépés: Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a kurkumát, a borsót, a zúzott fokhagymát és a feldarabolt kaliforniai paprikát. Egy-két percig főzzük.

Második lépés: Hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd kissé sózzuk, borsozzuk. Néhány percig össszefőzzük a zöldségekkel, majd felöntjük az alaplével.

Harmadik lépés: Amikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult, a tetejére sorakoztatjuk a garnélákat, meglocsoljuk citromlével és fedő alatt még 3-4 percig pároljuk. Elkészültét követően azonnal tálaljuk.

Vegán paella

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 csésze zöldségleves alaplé
  • 1 teáskanál sáfrány
  • 1 közepes vöröshagyma, kockára vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy paradicsom, kockára vágva
  • 1,5 csésze rizs
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • só, bors
  • 1 csokor frissen aprított petrezselyem

Elkészítés:

Elkészítése: A garnélás változathoz hasonlóan elkészítjük az összes hozzávalóból a paellát. Tálalás előtt pár percig lefedve pihentetjük, friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Minden nemzetnek megvan a maga alternatívája a lecsóra. Míg mi, magyarok tojással, gyakran kolbásszal készítjük, addig a franciák telepakolják cukkinivel, padlizsánnal és kaliforniai paprikával, így egy tökéletes vegán főételt kapnak eredményül, ami nem véletlenül híres és népszerű szerte a világon. Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni.

(Fotók: Getty Images)

paella | vegán | garnéla | recept | zöldség | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom