Az összeállításban egy csirkés és egy garnélás változat mellett egy zseniális vegán alternatíva is megtalálható.
Csirkés paella
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb filé
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- 1/2 teáskanál sáfrány
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1,5 csésze rizs
- 1/3 csésze száraz fehérbor
- 3 csésze csirkehúsleves alaplé
- 2 csésze zöldborsó
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítése:
Első lépés: Egy kis tálban összekeverjük a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a sáfrányt, majd félretesszük.
Második lépés: Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a csirkecomb filét, majd addig sütjük, míg mindkét oldala aranybarna nem lesz. Kiszedjük a serpenyőből és szintén félretesszük.
Harmadik lépés: A serpenyőben a meglévő zsiradékon megpirítjuk a vöröshagymát, a kakukkfüvet és a fokhagymát, hozzáadjuk a rizst. Átkeverjük, majd felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a levének a fele el nem párolog. Ekkor hozzáöntjük a sáfányos citromlevet és az alaplevet. Visszatesszük a csirkecombokat, lefedjük és addig főzzük, amíg a rizs már majdnem tökéletesen megpuhult.
Negyedik lépés: Belekeverjük a borsót és a feldarabolt kaliforniai paprikát és további öt percig főzzük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Garnélás paella
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 csésze apróra vágott kaliforniai paprika
- 1 csésze zöldborsó
- 2 darab zúzott fokhagyma
- 1,5 csésze rizs
- 3 csésze alaplé
- só, bors
- 2 evőkanál citromlé
- garnéla ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítése:
Első lépés: Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a kurkumát, a borsót, a zúzott fokhagymát és a feldarabolt kaliforniai paprikát. Egy-két percig főzzük.
Második lépés: Hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd kissé sózzuk, borsozzuk. Néhány percig össszefőzzük a zöldségekkel, majd felöntjük az alaplével.
Harmadik lépés: Amikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult, a tetejére sorakoztatjuk a garnélákat, meglocsoljuk citromlével és fedő alatt még 3-4 percig pároljuk. Elkészültét követően azonnal tálaljuk.
Vegán paella
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 csésze zöldségleves alaplé
- 1 teáskanál sáfrány
- 1 közepes vöröshagyma, kockára vágva
- 1 piros kaliforniai paprika, csíkokra vágva
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy paradicsom, kockára vágva
- 1,5 csésze rizs
- 1 csésze zöldborsó
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- só, bors
- 1 csokor frissen aprított petrezselyem
Elkészítés:
Elkészítése: A garnélás változathoz hasonlóan elkészítjük az összes hozzávalóból a paellát. Tálalás előtt pár percig lefedve pihentetjük, friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Minden nemzetnek megvan a maga alternatívája a lecsóra. Míg mi, magyarok tojással, gyakran kolbásszal készítjük, addig a franciák telepakolják cukkinivel, padlizsánnal és kaliforniai paprikával, így egy tökéletes vegán főételt kapnak eredményül, ami nem véletlenül híres és népszerű szerte a világon. Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni.
(Fotók: Getty Images)
zöldség | vegán | garnéla | spanyolország | paella
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!