Ezt a három népszerű utazási tanácsot el lehet felejteni, mert mind téves

Manapság mindenki utazási szakértőnek állítja be magát, függetlenül attól, hogy valójában mennyi valós tapasztalattal rendelkezik a repülés vagy a külföldi utazás terén. Az Instagram, a Tiktok és egyéb platformok csordultig vannak önjelölt szakikkal, akik olyan tanácsokat osztogatnak, amelyek a legjobb esetben is tévesek, a legrosszabb esetben pedig nagyon veszélyesek lehetnek.

Egy rendszeresen blogoló és évtizedes munkatapasztalattal rendelkező légiutas-kísérő meg is cáfolja a leggyakrabban elhangzó és nem éppen helytálló tippeket.

Az első arra vonatkozik, hogy nem szabad inni a repülőgép fedélzetén felszolgált vízből, vagy az abból készült kávéból, teából. Ezt általában olyan terjesztik, akik úgy hallották, hogy az ivóvíz tárolására használt víztartályt ritkán, vagy egyáltalán nem tisztítják.

Bizonyos mértékig igaz, de valójában nem akkora a probléma, mint gondolnánk. "Bármelyik légiutas-kísérő, aki azt mondja, hogy nem iszik vizet, az valószínűleg hazudik – mindannyian használjuk a teához és a kávéhoz.  Ugyan valóban nem ez a legjobb minőségű víz, amit valaha megiszol, de elég valószínűtlen, hogy rosszullétet okoz. Rendelj nyugodtan egy kávét, és ne aggódj a víz miatt. Ha nekünk elég jó, akkor neked is biztosan elég jó lesz" – írja.

Egy másik, ugyancsak higiéniával kapcsolatos szabály, amit néhány "szakértő" szerint be kell tartani, az nem más, mint hogy a fogkeféket és egyéb piperecikkeket el kell rejteni a szállodai személyzet elől. Ez néhány vendégtől ered, akik azt hiszik, hogy amikor nincsenek a szobájukban, a takarítók bejönnek, és a fogkeféjükkel és más tárgyaikkal tisztítják a vécéket.

"Bár kétségkívül elhiszem, hogy egyszer már megtörtént ilyen valahol, de egészen biztos vagyok benne, hogy nem rendszeres dolog, ami miatt minden alkalommal izgulni kell. A szállodai személyzet a legtöbb esetben nagyon udvarias; csak azt szeretnék, hogy jól érezd magad, különösen, ha még borravalót is adsz nekik. Gondolod, hogy veszélyeztetik a fizetésüket azzal, hogy a holmidat a vécébe teszik, mindenféle valós ok nélkül? Nem igazán van értelme ennek a részükről, hacsak nem vagy egy különösen sértő vendég. Akkor lehet, hogy bosszút állnának rajtad. Ha udvarias vagy, és tisztelettel bánsz velük, a holmijaid pontosan ott maradnak, ahol hagytad őket."

Az első két cáfolat tehát eléggé triviálisnak tűnik, a harmadik pedig akár életmentő is lehet.

"Az interneten sokan tanácsolják az utasoknak, hogy repülés előtt vegyenek be altatót, amit én viszont nagyon nem ajánlok, mert ha netán vészhelyzet történne a fedélzeten, akkor ébernek kell lenned, nem pedig félálomban kóvályogni. Tudom, hogy a repülőn sokan szundikálni szeretnének, de kérem, senki se nyúljon a tablettákért. Ezek nagyon különbözőképpen hatnak az emberekre, egyesek annyira álmosak lesznek tőle, hogy leszállás után úgy néznek ki, mintha még mindig aludnának. Ha a gépnek ne adj' isten kényszerleszállást kell végrehajtania, és nem tudsz megfelelően összpontosítani, az nagyon veszélyes lehet mind rád, mind a mögötted utazókra nézve, akik szintén igyekeznek minél gyorsabban elhagyni a gépet" – írja a szakértő.

A legtöbben nem szeretünk felhajtást csinálni a repülőn, és hogy ez ne is következzék be, egy ismert utazási szakértő elárulta azokat a gyakori eseteket, amelyekkel könnyen felbosszanthatjuk a többi utast és a légikísérőket.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

szálloda | cáfolat | fedélzet | tanács | személyzet

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom