Örömteli, hogy az utóbbi években mekkorát megy a vidéki vendéglátás, ami ugye azt jelenti, hogy nem csupán a fővárosra korlátozódnak a kiemelkedő színvonalú éttermek. Szerencsére ebben az évben is eljutottunk olyan helyekre, ahol a körítés, a hangulat, és az ételek mind-mind arra ösztökéltek, hogy 2024-ben majd mindenképp visszatérjünk.
Avalon Ristorante
A Hejő-patak völgyének előkelő felében nyolc éve olyan olasz étterem nyitott az Avalon Parkban, amely fokozatosan szintet lépve Michelin-ajánlásig jutott. Egyik hétvégén mi is vonatra pattantunk és egészen Miskolctapolcáig robogtunk, hogy megtudjuk, hogyan sikerült.
Talán nem tűnik sopilerezésnek, ha előzetesen eláruljuk, hogy remekül, merthogy ilyen szintű olasz vendéglátás eddig nem volt Miskolcon.
Sauska 48
Borászatban működő étterem – Franciaországgal ellentétben – kevés akad Magyarországon. Bátor, de megalapozott kijelentés következik: ilyen magas szinten aztán pláne.
Mind a borokat, mind az ételeket, és a kiszolgálást tekintve a legfelsőbb polcon helyezkedik a Sauska 48 és akkor még nem szóltunk a vonzó kulisszák biztosította hangulatról, a meditatív nyugalomról és a mindezekkel együtt összeállt élménypakkról.
Nem egy négy-hat asztalos zsúfolt étterem ez, ahol két órán át a négy fal látványában kell mélyen elmerülni, hanem nagyon szabad és megnyugtató a környezet, nincs semmi feszengés, nyugodtan fel lehet állni például az előétel után, élvezni a csendet és körbenézni a birtokon (ahová a kényelmes eljutást segíti a központi helyszínről igényelhető privát transzfer is).
42 Restaurant
Ha egy étterem Michelin-csillagot kap, nyugodtan állíthatjuk, hogy kivételes minőséget képvisel, és a működtetői nyugodt szívvel állíthatják: a küldetés sikerült. Hátradőlhetnének, és joggal gondolhatnák azt, hogy csak tartaniuk kell a színvonalat a jövőben. A 42-ben azonban nem tettek ilyet, sőt, mintha a csillag megszerzése csak a kezdet lett volna, hogy rálépjenek a gázpedálra.
A vacsoramenüjük tele van ötletekkel, a szerviz folyékonyabb lett, a borlap szofisztikáltabb, az élmény összességében könnyed, szórakoztató és izgalmas. A kacsamáj burger almával és a lecsó zseniális, mindkettő megérdemelne egy saját dokumentumfilmet a Netflixen, de a langyos nyári káposzta is emlékezetes, a tengeri sügér frissítő és intenzív, a füst és jég pedig nem véletlenül szerepel még mindig az étlapon.
(Fotók: Avalon, Sauska 48, 42)
avalon | étterem | 42 restaurant | Sauska 48 | legjobb
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!