Gyorsan, egyszerűen, mindenféle konyhai tudás nélkül elkészíthető zöldséges pitéket ajánlunk. Mind tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, érdemes sorra mindegyiket kipróbálni!
Spárgás pite
Hozzávalók:
- 1 csomag levelestészta
- 30 dkg spárga
- 25 dkg krémsajt
- 2 tojássárgája
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 teáskanál friss kakukkfűlevél
- 1 citrom héja
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és ráhelyezzük a levelestésztát úgy, hogy a széleit kissé visszahajtjuk.
- Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a tojássárgáját, a parmezánt, a kakukkfüvet, a reszelt citromhéjat, majd sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint.
- Megkenjük a levelestésztát a sajtkrémmel, majd rásorakoztatjuk a spárgát, amelynek a fás végeit előzetesen levágtuk.
- A tészta széleit elkevert tojással megkenjük. Sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A sütőből kivéve 5-10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük és tálaljuk.
Gombás paradicsomos pite
Hozzávalók:
- 1 csomag levelestészta
- pizzakrém
- 20 dkg gomba megpucolva és felszeletelve
- 1 kis fej lilahagyma vékonyra vágva
- 3 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
- Az előző recepthez hasonlóan előkészítjük a tésztát, majd megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk parmezánnal, egyenletesen elterítjük rajta a gombát és a lilahagymát.
- Sütőben ugyanúgy 15 perc alatt készre sütjük, és kis pihentetést követően tálaljuk.
Lazacos cukkinis pite
Hozzávalók:
- tejföl
- kapor
- citromlé
- 10 dkg nyers lazac
- 1 db salátacukkini sózva, felszeletelve
- só, bors
Elkészítés:
- A tejfölt kaporral, egy kevés citromlével, sóval és borssal elkeverjük.
- A salátacukkinit felszeleteljük, mindkét oldalát kissé megsózzuk, és pár percre félretesszük. A zöldség levet fog ereszteni, ezt papírtörlővel leitatjuk.
- Az előkészített levelestésztát megkenjük a fűszeres tejföllel, rárakjuk a cukkiniszeleteket, majd a felkockázott lazacot. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. 5-10 perc pihentetés után kínáljuk.
Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három recept következik.
(Fotók: Getty Images)
recept | levelestészta | gyors | zöldség | gasztronómia | étel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!