Egész nyáron marad az ellenőrzés ezen a magyar határszakaszon

Május közepétől, amikor a jelenlegi intézkedés lejár, Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter a szlovén határon tett látogatása alkalmával jelentette be a hírt, mint mondta, az intézkedésre az illegális migráció és az embercsempészet megakadályozása érdekében van szükség.

Határellenőrzés a szlovák határon 2023 őszén

A 2015-ös bevezetése óta rendszeresen meghosszabbítják a korlátozásokat, legutóbb 2023 novemberében történt meg. Mint a miniszter elmondta, a belső határellenőrzés hatékonynak bizonyul, az embercsempészek már nem Ausztriát választják útvonalukként illetve fő célállomásként.

Szlovénia ugyanakkor ellenezte az intézkedés meghosszabbítását arra hivatkozva, hogy a régóta tartó határellenőrzés nincs összhangban az uniós joggal. Úgy vélik, az intézkedés feltartja az uniós állampolgárokat, ezért felszólították Ausztriát, hogy vessen véget annak. Ausztria azonban nem reagált a felhívásra.

Ausztria jelenleg a cseh határon is végez ellenőrzéseket, ezt legutóbb ez év februárjában hosszabbították meg idén április 16-ig. Vít Rakušan cseh belügyminiszter szerint az ellenőrzések minimális hatással vannak a határátlépésekre, és alig vagy egyáltalán nem okoznak bonyodalmat a cseh állampolgároknak.

Ausztria a német határ közelében is fokozott ellenőrzéseket végez, Németország pedig a nyárra tervezi szigorítani az intézkedéseket.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

határellenőrzés | magyarország | határ | ausztria

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom