Határellenőrzés bevezetését tervezi a nagy nyári sportesemény idejére Németország

A párizsi olimpia előtt egy másik nagy sportesemény is lesz a nyáron, a foci Eb, amelyet június 14. és július 14. között rendeznek Németországban. A belügyminisztérium pedig nem szeretné, ha ezalatt az idő alatt "veszélyes emberek" jutnának be az országba.

Ezért legalább erre az időre határáellenőrzést szeretne bevezetni, a rendőrség azonban azt javasolja, hogy ne csak a rendezvény ideje alatt ellenőrizzék a beutazókat, hanem már az esemény előtt két héttel vezessék be az intézkedést, és csak a vége után egy héttel szüntessék meg azt. Javaslatuk szerint június 1-től július 21-ig tartana az ellenőrzés.

A rendfenntartók orosz hackerek esetleges kibertámadásaitól is tartanak, amelyek a repülőterekre és a közintézményekre összpontosulhatnak.

Az Eb digitális rendszereit, például a stadionok beléptetését is érhetik fenyegetések, ezért a német hatóságok minden szükséges intézkedést meg akarnak tenni a zökkenőmentes és biztonságos lebonyolítás érdekében.

 A müncheni Olimpiai Stadion

Az Európa-bajnokságra várhatóan két és félmillió ember érkezik csak Berlinbe, de más német városok is nagyszámú látogatót várnak, a szállodák és éttermek pedig kiemelkedő forgalomra számítanak. Arról egyelőre nem tudni, hogy az utazóknak hosszabb várakozási időre kell-e számítaniuk a határon.

Párizsban szintén nagy érdeklődésre számít a turisztikai szektor, de egyáltalán nem biztos, hogy akkora tömeg lesz. A biztonsági ellenőrzések mindenesetre ott már el is kezdődtek.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

nyár | európa-bajnokság | utazás | foci eb | határ

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram