Furfangos megoldást találtak a turisták Hawaiin a drága autóbérlés "megúszására"

Ez persze egy újabb problémához vezetett. 

Korábban mi is megírtuk, hogy a korlátozások enyhítése után nemcsak a szigetre érkező látogatók száma emelkedett meg, hanem az autóbérlési szolgáltatás díja is. Az autóbérléssel foglalkozó társaságok járműveik eladásával kénytelenek voltak ritkítani a flottájukon, mert turisták hiányában alig-alig akadt ügyfelük, és nem tudták hol parkoltatni a használaton kívüli autóikat.

Ennek következtében aztán szigetszerte autóhiány lépett fel, a turisták visszatérte után jóval kevesebb bérelhető kocsi maradt.

Néhány honolului cégnél például csupán kisteherautók voltak elérhetők napi ötszáz dolláros (153 ezer forintos), valamint kabriók napi ezerdolláros (307 ezer forintos) díjért – vagy még ennél is többért. Mauin 722 dollárnál (220 ezer forintnál) olcsóbban nem lehetett elvinni egy autót egy napra.

Mostanság azonban mégsem kell gondterhelten vakargatniuk a fejüket azoknak, akik nem szándékoznak ennyit fizetni egy kölcsönjárgányért, vagy nem tudtak hozzájutni egyhez.

Kényszer szülte divat lett ugyanis a jóval kevesebbért elvihető ún. U-Haul kisteherautókkal, azaz általában költöztetéshez használt platós pickupokkal bejárni a szigeteket.

A tengerentúlon nagy népszerűségnek örvendő járművekkel egyébként békeidőben akkor is szívesen járkálnak az amerikaiak, ha éppen nem szállítanak rajtuk semmit.

Természetesen aztán a Hawaiira érkező turisták által elhappolt kisteherautók újabb problémát generáltak: most már ezekből az autókból nincs elég, vagyis hoppon maradtak azok, akik ténylegesen költözködéshez vennének igénybe egy ilyen járművet. Kaleo Alau, a U-Haul Company of Hawaii elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, mindennnap azon dolgoznak, hogy az elsődleges ügyfélkörük igényeit (vagyis a költöztetőkét) ki tudják elégíteni. 

A bérautók hiánya egyébként az egész Egyesült Államokban jelentős problémának számít. A járvány következtében sokáig kihasználatlanul álltak a kölcsönző cégek flottái, majd az anyagi gondok odáig vezettek, hogy az autókat a szokásos ár töredékéért bocsátották bérbe – vagy használt autóként adták el. A túlélés érdekében az iparág több mint félmillió járműtől vált meg, ami a teljes flotta körülbelül egyharmadát jelenti.

Hawaiiról Japánba

És azt tudtad, hogy létezik egy sziget, ahol szinte minden lila? Eközben Tokió egy teljesen más árnyalatú színbe öltözik napokon belül. És ha most nem is nagyon lehet eljutni Japánba, a világ számos pontján elhelyezett webkameráknak hála élőben is lehet gyönyörködni a cseresznyevirágzásban.

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay, Getty Images)

hawaii | alternatív | magas | turisták | szolgáltatás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom