Close
Az egekbe szökött az autóbérlés ára a Hawaii-szigeteken

Az egekbe szökött az autóbérlés ára a Hawaii-szigeteken

Ha a közeljövőre vonatkozó úti célok közé felírtuk a szivárványok szigetét, és úgy tervezzük, hogy majd autóval járjuk be, érdemes picit átgondolni ezt. 

A korlátozások enyhítése után ugyanis nemcsak a szigetre érkező látogatók száma emelkedett meg markánsan, hanem az autóbérlési szolgáltatás díja is.

Ennek oka is a koronavírus-járványban keresendő. Az autóbérléssel foglalkozó társaságok járműveik eladásával kénytelenek voltak ritkítani a flottájukon, mert turisták hiányában alig-alig akadt ügyfelük, és nem tudták hol parkoltatni a használaton kívüli autóikat.

Ennek következtében aztán szigetszerte autóhiány lépett fel, a turisták visszatérte után jóval kevesebb bérelhető kocsi maradt.

Néhány honolului cégnél például csupán kisteherautók voltak elérhetők napi ötszáz dolláros (153 ezer forintos), valamint kabriók napi ezerdolláros (307 ezer forintos) díjért – vagy még ennél is többért. Mauin 722 dollárnál (220 ezer forintnál) olcsóbban nem lehetett elvinni egy autót egy napra, ugyanakkor Kauaion továbbra is száz dollár (kb. 30 ezer forint)  alatt maradtak a költségek, ami annak köszönhető, hogy a szigeten még érvényben vannak a tesztelésre és a karanténra vonatkozó különféle szabályok.

A helyiek szerint a szigetre érkező turisták száma már a világjárvány előtti időket idézi. Az autóbérlés díja és a szigetre érkezők száma mellett a forgalom is nőtt, nem beszélve a Mauin tapasztalt Covid-esetek megugrásáról.

Mike Victorino polgármester figyelmeztette is a turistákat a maszkviseléssel kapcsolatos előírások betartására, továbbá arra hívja fel a figyelmet, hogy “ha nem tudod, vagy nem akarod betartani a szabályokat, akkor ne is gyere Hawaiira”.

A Hawaii News Now szerint csak Mauit a múlt péntek és vasárnap közötti időszakban több mint 25 ezren keresték fel.

Hawaiiról Japánba

És azt tudtad, hogy létezik egy sziget, ahol szinte minden lila? Eközben Tokió egy teljesen más árnyalatú színbe öltözik napokon belül.  És ha most nem is nagyon lehet eljutni Japánba, a világ számos pontján elhelyezett webkameráknak hála élőben is lehet gyönyörködni a cseresznyevirágzásban.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók:  Pixabay, Getty Images)

szabály | hawaii | ára | rekord | amerika

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram