Vállalnál egy hetven napos buszos utat Delhi és London között?

Az Adventures Overland nagyot gondolt és szervezett egy Delhiből Londonba tartó buszos utazást. Repülőről szó sincs, kizárólag a busszal teszik meg a hetven napos túrát. Húsz utas, tizennyolc ország és a fél világ bejárása amit ez a program kínál. Természetesen elidőzve a legszebb állomásokon.

Aki valaha utazott már huszonnégy óránál többet autóbuszon, egy távoli tájra, az ismeri minden kényelmét és főként kényelmetlenségét. Nem tudod, hogy szimpatikus emberekkel töltöd-e majd az időd, vagy a fél bagázs idegesítő, akadékoskodó alakokból áll majd.

Az mondjuk biztos, hogy a mosdót nem használhatod, még akkor sem, ha minden luxussal (világítás, hűtés-fűtés és katódcsöves televízió) felszerelték a buszt és csak az együttes pihenésekkor van lehetőség lábat nyújtóztatni.

Ilyenkor magzatpózból hajtogatod ki magad az ülésből, ijedten nézel le bucira dagadt lábadra, hogy vajon meddig bírják még a megpróbáltatást, de...de a végállomás megér mindent. Ha tudod, hogy a paradicsomi tengerpart, a kedvenc városod, a végtelen hegyvidék és sípályák várnak, akkor felül lehet kerekedni a kényelmetlenségeken. És mi lenne akkor, ha a csábító végállomáson kívül további kalandokra számíthatnál? Például Mianmar, Kína, Oroszország, Csehország legszebb helyeire.

Az Adventure Overland extrém ötlete két szenvedélyes utazótól származik, akik tíz éve megtették ezt az utat és életük legnagyobb élményének gondolják azóta is.

Három Delhi-Londont már szerveztek, de akkor az utazók saját autóikkal, konvojban haladtak. Viszont át kellett gondolniuk a koncepciót.

"Nem mindenki szeret vezetni. Pláne nem ennyit. Sokan megkerestek minket, hogy örömmel csatlakoznának, de ehhez a végtelennek tűnő autóvezetéshez nincsen kedvük. Így találtuk ki, hogy a busz egy tökéletes kettő az egyben megoldás volna. Nem maradunk le semmilyen látnivalóról, viszont a vezetést profikra lehet bízni." — mondta Tushar Agarwal főszervező, a CNN travelnek.

Tervek szerint az első buszos út 2021 tavaszán indul, de mindez függ a járványhelyzettől is.

A szervezők szerint időjárási szempontból éppen az április-június időintervallum lenne a legkedvezőbb.

Mennyibe kerül mindez? Hozzávetőlegesen húszezer dollár az ára ennek a tripnek, ami csaknem hatmillió forintot jelent. Ez egy elég magas ár, ennek ellenére már negyvenezer ember jelezte, hogy érdeklik a részletek és belevágnának a negyedéves buszos kalandba. A szervezők azt kérik, csak olyanok jelentkezzenek, akik nyitott lélekkel és szívvel tudják végigcsinálni életük legnagyobb élményét. Toleranciára, alkalmazkodásra szükség lesz, de cserébe a fél világ kitárul az utazók előtt.

Ez is érdekelhet:

Elszállították az Út a vadonba híres buszát

A világ leghíresebb autóbusza új helyre került Alaszkában, ugyanis túl sok bajt okozott. Íme az Út a biztonságosabb vadonba. 

(Fotók: Unsplash)

buszos utazás | utazás busszal | london | Anglia | busz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom