Világrekorder lehetsz ezen a Himalája feletti vitorlázórepülésen

Sok pénzedbe fog kerülni.

A magánutazásokat szervező Untold Story Travel egy rendkívül kalandvágyó embert hív meg egy tipikusan egyszer az életben kategóriába tartozó utazásra, hogy átrepülje a Himalája mind a nyolc 8000 méteres hegycsúcsát.

A jegy egymillió euróba kerül.

A szerencsés vendég az első legénység tagja lesz, aki Klaus Ohlmann sztárpilótával egyetlen nap alatt repülhet át a világ teteje felett.

Ohlmann több mint hatvan világrekordot tart, köztük a valaha volt leghosszabb távú vitorlázó repülését, és ő volt az első, aki vitorlázógéppel átrepült a Mount Everest felett. Egy kicsit a sebesség megszállottja is, mivel a vitorlázórepülővel valaha elért leggyorsabb sebesség rekordja is az övé 307 km/órával.

Az ajánlatban szereplő  szárnyalás során akár a 400 kilométer/órás sebesség is elérhető, köszönhetően Klaus Ohlmann világszínvonalú szakértelmének, no meg a megfelelő széljárásnak. A nyolc csúcsot átfogó repülés hat és tíz óra közötti időt vesz igénybe az egyedi építésű vitorlázórepülőgéppel, melynek fedélzetén speciális oxigénrendszer van, hogy tízezer méter felett lehessen vele repülni.

A rekordot jelentő kihívásra történő felkészülés során az utas négy hetet tölt el Nepálban valamikor a tél folyamán. A Pokharában található alaptáborban képzésen és gyakorlórepüléseken vesz részt, hogy készen álljon a nem mindennapi élményre. A kiképzés során  lehetősége nyílik arra is, hogy felfedezze Nepált; többek között buddhista és tibeti helyszíneket járhat be egy spirituális és egy vallási szakértő társaságában, valamint ellátogathat a Chitwan Nemzeti Parkba. A kalandokról videófelvétel is készül, amit a küldetés végeztével természetesen átnyújtanak neki.

A négyhetes élmény ára egymillió euróról indul, attól függően, hogy az ügyfél mikor és honnan érkezik. Maga a repülés kettesben történik Klaus Ohlmannal, az viszont nincs korlátozva, hogy hány vendég utazhat el Nepálba. A repülőút a kalandor által választott négyhetes időablakon belül 2021 novembere és decembere, január és februárja vagy 2022 novembere és decembere, illetve 2023 januárja és februárja között bármikor elérhető.

Az Untold Story Travel a foglalásból érkező bevétel öt százalékát a Nepalhilfe Beilngries nevű jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, amely a hátrányos helyzetű közösségeket támogatja, és Nepál távoli pontjain iskolák, kórházak és gyermekotthonok építésével segíti a rászorulókat.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a népszerűsége a vonatos utazásnak, a fenntarthatósági törekvések miatt pedig egyre több ország biztat arra, hogy repülő helyett környezettudatosabb alternatívában gondolkodjunk. A legjobb luxus vonatutak huszas listáját a Club Med állította össze aszerint, hogy mekkora az átlagos jegyáruk, és mennyire népszerűek az olyan közösségi médiás platformokon, mint a Tripadvisor, az Instagram vagy a Pinterest.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash)

luxus | vitorlázó | világ | nepál | himalája

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom