Close
Világrekorder lehetsz ezen a Himalája feletti vitorlázórepülésen

Világrekorder lehetsz ezen a Himalája feletti vitorlázórepülésen

Sok pénzedbe fog kerülni.

A magánutazásokat szervező Untold Story Travel egy rendkívül kalandvágyó embert hív meg egy tipikusan egyszer az életben kategóriába tartozó utazásra, hogy átrepülje a Himalája mind a nyolc 8000 méteres hegycsúcsát.

A jegy egymillió euróba kerül.

A szerencsés vendég az első legénység tagja lesz, aki Klaus Ohlmann sztárpilótával egyetlen nap alatt repülhet át a világ teteje felett.

Ohlmann több mint hatvan világrekordot tart, köztük a valaha volt leghosszabb távú vitorlázó repülését, és ő volt az első, aki vitorlázógéppel átrepült a Mount Everest felett. Egy kicsit a sebesség megszállottja is, mivel a vitorlázórepülővel valaha elért leggyorsabb sebesség rekordja is az övé 307 km/órával.

Az ajánlatban szereplő  szárnyalás során akár a 400 kilométer/órás sebesség is elérhető, köszönhetően Klaus Ohlmann világszínvonalú szakértelmének, no meg a megfelelő széljárásnak. A nyolc csúcsot átfogó repülés hat és tíz óra közötti időt vesz igénybe az egyedi építésű vitorlázórepülőgéppel, melynek fedélzetén speciális oxigénrendszer van, hogy tízezer méter felett lehessen vele repülni.

A rekordot jelentő kihívásra történő felkészülés során az utas négy hetet tölt el Nepálban valamikor a tél folyamán. A Pokharában található alaptáborban képzésen és gyakorlórepüléseken vesz részt, hogy készen álljon a nem mindennapi élményre. A kiképzés során  lehetősége nyílik arra is, hogy felfedezze Nepált; többek között buddhista és tibeti helyszíneket járhat be egy spirituális és egy vallási szakértő társaságában, valamint ellátogathat a Chitwan Nemzeti Parkba. A kalandokról videófelvétel is készül, amit a küldetés végeztével természetesen átnyújtanak neki.

A négyhetes élmény ára egymillió euróról indul, attól függően, hogy az ügyfél mikor és honnan érkezik. Maga a repülés kettesben történik Klaus Ohlmannal, az viszont nincs korlátozva, hogy hány vendég utazhat el Nepálba. A repülőút a kalandor által választott négyhetes időablakon belül 2021 novembere és decembere, január és februárja vagy 2022 novembere és decembere, illetve 2023 januárja és februárja között bármikor elérhető.

Az Untold Story Travel a foglalásból érkező bevétel öt százalékát a Nepalhilfe Beilngries nevű jótékonysági szervezetnek ajánlja fel, amely a hátrányos helyzetű közösségeket támogatja, és Nepál távoli pontjain iskolák, kórházak és gyermekotthonok építésével segíti a rászorulókat.

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a népszerűsége a vonatos utazásnak, a fenntarthatósági törekvések miatt pedig egyre több ország biztat arra, hogy repülő helyett környezettudatosabb alternatívában gondolkodjunk. A legjobb luxus vonatutak huszas listáját a Club Med állította össze aszerint, hogy mekkora az átlagos jegyáruk, és mennyire népszerűek az olyan közösségi médiás platformokon, mint a Tripadvisor, az Instagram vagy a Pinterest.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash)

kaland | rekord | vitorlázó | élmény | luxus

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram