A Gyűrűk Ura-filmek igazi hobbit háza már elérhető az Airbnb-n

Nem mindennapi szálláslehetőséget kínál az Airbnb A Gyűrűk Ura és a Hobbit trilógia legnagyobb fanatikusainak.

1998-ban Sir Peter Jackson filmrendező mindent megtett, hogy megtalálja a tökéletes otthont Középfölde hobbitjainak. Végül egy hatalmas juhfarmon talált valami különlegeset. Egy olyan tájat, ami nagyon hasonlított arra a világra, amit J.R.R. Tolkien Középföldeként írt le.

A területen nem voltak távvezetékek, vagy bármilyen épület, de kiépített utak sem szelték át a családi gazdaságot,

így a vidék lehetővé tette Jackson számára, hogy megteremtse A Gyűrűk Ura produkció magával ragadó világát.

A filmrendező, miután megtalálta forgatásának tökéletes helyszínét, felkereste az új-zélandi kormányt, remélve, hogy hozzájárulnak a projekt elkészültéhez, hiszen Jackson tökéletesen tisztában volt azzal, hogy a produkció milyen hatással lesz az ország turizmusára. Noha a költségvetés már fix volt, a kormány felajánlotta az új-zélandi hadsereg segítségét, hogy

olyan utakat építsenek ki a területen, amelyek lehetővé teszik a forgatócsoport számára a bejutást.

Nem sokkal később harminckilenc ideiglenes hobbit-házat építettek fel az Alexander-farm zöldellő dombjain, hogy Középfölde valóban életre kelhessen.

A Gyűrűk Ura forgatását követően a díszlet bontása megkezdődött, a hobbitházak homlokzatai közül azonban tizenhét fennmaradt, amelyet az idegenvezetők rendre bemutattak a turisták számára.

 

Jackson azonban nem tudott elszakadni Középföldétől,

2009-ben visszatért, hogy megkezdje a Hobbit-trilógia gyártását. Ezúttal a rendező biztosra ment, a hobbit házakat pedig maradandóra építette, hogy hosszú éveken, évtizedeken keresztül turisztikai attrakciókénnt jelenhessenek meg.

Most, tíz évvel a Hobbit-trilógia utolsó epizódjának megjelenése után,

Középfölde mesebirodalma évente átlagosan hatszázezer turistát fogad, százhatvan fős személyzettel működik.

A jubileumi évforduló megünneplésére összefogtak az Airbnb-vel, amelynek segítségével az egyik hobbit ház bárki számára lefoglalhatóvá vált.

A két hálószobával és kandallóval rendelkező ház bámulatosan részletgazdag, tökéletes nyaralóhely ahhoz, hogy elmeneküljenek a vendégei a fantázia birodalmába, miközben megismerhetik a világhírű produkció filmes díszletének kulisszatitkait, és gyönyörködhetnek Középfölde lélegzetelállító vidékében.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Airbnb)

uj-zeland | hobbit | airbnb | hobbit ház | a gyűrűk ura

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom