Close
A Gyűrűk Ura-filmek igazi hobbit háza már elérhető az Airbnb-n

A Gyűrűk Ura-filmek igazi hobbit háza már elérhető az Airbnb-n

Nem mindennapi szálláslehetőséget kínál az Airbnb A Gyűrűk Ura és a Hobbit trilógia legnagyobb fanatikusainak.

1998-ban Sir Peter Jackson filmrendező mindent megtett, hogy megtalálja a tökéletes otthont Középfölde hobbitjainak. Végül egy hatalmas juhfarmon talált valami különlegeset. Egy olyan tájat, ami nagyon hasonlított arra a világra, amit J.R.R. Tolkien Középföldeként írt le.

A területen nem voltak távvezetékek, vagy bármilyen épület, de kiépített utak sem szelték át a családi gazdaságot,

így a vidék lehetővé tette Jackson számára, hogy megteremtse A Gyűrűk Ura produkció magával ragadó világát.

A filmrendező, miután megtalálta forgatásának tökéletes helyszínét, felkereste az új-zélandi kormányt, remélve, hogy hozzájárulnak a projekt elkészültéhez, hiszen Jackson tökéletesen tisztában volt azzal, hogy a produkció milyen hatással lesz az ország turizmusára. Noha a költségvetés már fix volt, a kormány felajánlotta az új-zélandi hadsereg segítségét, hogy

olyan utakat építsenek ki a területen, amelyek lehetővé teszik a forgatócsoport számára a bejutást.

Nem sokkal később harminckilenc ideiglenes hobbit-házat építettek fel az Alexander-farm zöldellő dombjain, hogy Középfölde valóban életre kelhessen.

A Gyűrűk Ura forgatását követően a díszlet bontása megkezdődött, a hobbitházak homlokzatai közül azonban tizenhét fennmaradt, amelyet az idegenvezetők rendre bemutattak a turisták számára.

 

Jackson azonban nem tudott elszakadni Középföldétől,

2009-ben visszatért, hogy megkezdje a Hobbit-trilógia gyártását. Ezúttal a rendező biztosra ment, a hobbit házakat pedig maradandóra építette, hogy hosszú éveken, évtizedeken keresztül turisztikai attrakciókénnt jelenhessenek meg.

Most, tíz évvel a Hobbit-trilógia utolsó epizódjának megjelenése után,

Középfölde mesebirodalma évente átlagosan hatszázezer turistát fogad, százhatvan fős személyzettel működik.

A jubileumi évforduló megünneplésére összefogtak az Airbnb-vel, amelynek segítségével az egyik hobbit ház bárki számára lefoglalhatóvá vált.

A két hálószobával és kandallóval rendelkező ház bámulatosan részletgazdag, tökéletes nyaralóhely ahhoz, hogy elmeneküljenek a vendégei a fantázia birodalmába, miközben megismerhetik a világhírű produkció filmes díszletének kulisszatitkait, és gyönyörködhetnek Középfölde lélegzetelállító vidékében.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Airbnb)

a gyűrűk ura | uj-zeland | airbnb | hobbit | hobbit ház

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram