Hogyan tapasztalhatod meg a vállalkozók szabadságát?

A Covid–19 járvány miatti bezártság megmutatta, milyen értékes is a szabadság. Alig vártuk, hogy levehessük a maszkot és szabadon mehessünk mindenfelé. A szabadság nagyon sokat jelent a legtöbb embernek, ugyanakkor nem ugyanazt érti mindenki e fogalom alatt, többféle szabadság létezik. Ebben az írásban azzal a néhánnyal foglalkozunk, amelyet egy vállalkozó megélhet.

A vállalkozói szabadság fajtái

Amint kilép valaki az alkalmazotti létből és vállalkozó lesz, máris megéli azt a fajta könnyedséget, hogy nincs főnöke, de vajon ettől már szabad is lesz? Az igazi szabadságot akkor éred el, ha anyagilag független vagy, saját magad osztod be az idődet, és nem te függsz másoktól, hanem mások függnek tőled. De nézzük ezeket egyenként!

1. Anyagi függetlenség

A pénz szabadságát akkor élheted meg, ha eléred, hogy annyit keress, amennyit szeretnél, és olyan módon, ahogyan szeretnéd.

Nagyon sok vállalkozó van, aki nem azért vállalkozó, mert ezt választotta, hanem mert belekényszerítették, a munkanélküliség helyett választott egy szakmát, amelyből meg tud élni. Még többen vannak, akik vállalkozóként alig keresnek többet, mint alkalmazottként, vagy sokat keresnek, de olyan tevékenységet végeznek, amit nem szeretnek. Az sem szabadság, ha sokat keresel, de nem teljesen becsületes módon vagy tevékenységgel. Nem vagy szabad, ha rettegned kell az adóhatóságtól, a rendőrségtől vagy a végrehajtóktól.

2. Kötetlen időbeosztás

Az idő szabadsága azt jelenti, hogy el tudsz menni bármikor szabadságra, és napközben is annyi a szabadidőd, amennyit szeretnél. A legtöbb vállalkozónál ez sincs meg. Nélkülözhetetlenek a vállalkozásban, ezért hosszabb időre nem mehetnek szabadságra, és sok esetben a munkanapjuk is több mint nyolc órából áll.

Tanítsd be az embereidet annyira, hogy nélküled is menjen a szekér! Tervezd be előre a szabadnapjaidat! Hatékonyságod növelésével tegyél szert több szabadidőre! Azzal is lehet több szabadidőd, ha a munkák egy részét, például az online marketinget külső szakemberre bízod. Beszélgess kicsit a lehetőségekről a Klikkmarketing csapatával!

3. Kapcsolati függetlenség

A kapcsolataidban akkor vagy szabad, ha magad döntöd el, kivel dolgozol együtt, legyen szó akár munkatársról, akár megrendelőről vagy beszállítóról.

Ha olyanokkal kell együtt dolgoznod, akiket utálsz, vagy el kell viselned egy ügyfél rigolyáit csak azért, mert ő az egyik legjobban fizető vevőd, nem vagy szabad. Válassz megfelelő embereket a különböző feladatokra! Természetesen nem az az üdvözítő megoldás, ha most egyszerre kirúgod az összes alkalmazottad, de fokozatosan megteheted.

Összegzés

Igyekezz minél hamarabb megszabadulni a robotmunkától! Szervezd ki a munka egy részét, találj megfelelő alkalmazottat, vezess be automatizmusokat! Törekedj arra, hogy az aktív jelenlétedet követelő munka helyett növekedjen a passzív jövedelmed!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom