Close
Megtaláltuk a világ legromantikusabb esküvői helyszínét

Megtaláltuk a világ legromantikusabb esküvői helyszínét

A megvilágított félkör alakú kápolna a víz tükrében úgy néz ki, mint a soha le nem nyugvó hold. A Syn Architect által tervezett rendezvényhelyszínt a kínai Tai-hegy drámai tája öleli körül.

A Hometown Moona Lushang Group által 2019-ben megalkotott stratégia részeként valósult meg. A projekt célja, hogy a természeti táj felfedezésére ösztönözze az utazókat, elősegítse a régió falvai közötti összeköttetést, valamint hogy újjáépítsék a kapcsolatot a város és a vidék között.

Az esküvők lebonyolítására szolgáló terem felé vezető út a hegyeken halad át. Elsőként a Gad Line+ Studio által készített, felhőszerű kilátóteraszon kell átmenni, melyre tökéletesen rezonál a holdszerű építmény, és szimbolikusan ki is egészítik egymást.

Mielőtt azonban a csodás kápolnába érkeznénk, át kell kelnünk a hegyen és a folyón, majd fel kell fedeznünk az erdei ösvényeket.

A kápolna betonszerkezetét hatalmas oszlopok támasztják alá, hogy aztán éjszaka megvilágítsák azokat. A tervezők arra törekedtek, hogy az anyagfelhasználással az építményt a hegy részévé tehessék.

A kápolna lábánál fekvő medence olyan tükröződést hoz létre, amely a lenyugvó holdat teliholddá változtatja.

Belül hasonló hatást kelt a tükrös mennyezet, amely szintén felerősíti a természetes fényhatást. Ráadásul az épület akusztikája is különleges, visszhangot képez, ami a szerelmesek közötti esküt szimbolikusan eljuttatja az egész világnak.

(Forrás és fotók: Dezeen)

esküvő | design | esküvőhelyszín | rendezvényhely | kortárs építészet

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram