Eladó egy különleges kabinberendezésű repülő, amin egykor kormánytagok utaztak és a királyi család

Korábban állami vezetőket és a holland királyi családot szállító Fokker F70-es került eladósorba.

A Fokker Aircraft Services vevőt keres az egykor a holland királyi családot és kormánytagokat szállító Fokker F70-esnek – írta az Airportál.

Az eredetileg PH-KBX lajstromjelű, 1996-ban gyártott Fokker F70-es lecseréléséről még 2017-ben döntött Hollandia, helyette egy Boeing 737-700BBJ-t állítottak forgalomba.

A néhai kormánygép később Ausztráliába került, ahol a jelenlegi legnagyobb „Fokker-üzemeltetőjénél”, a bányavállalatok számára chartereket működtető az Alliance Airnél repült.

Korábban Vilmos Sándor holland király – aki a KLM-nél is szolgál pilótaként – is vezette a Fokker F70-est, amit rendkívül gondosan karbantartanak.

Vilmos Sándor király vezette épp a gépet, amikor a luxemburgi reptérre érkezett 2013-ban (Fotó: Getty Images)

A repülőgép különleges kabinberendezését megtartották, 12–12 VIP és sztenderd üzleti osztályú üléssel a fedélzeten.

(Forrás: Airportál, fejléckép: a KLM egyik F70-ese, Unsplash, illusztráció)

hollandia | repülő | fokker-70 | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom