Ezért áll meg három percre minden vonat szombaton, rendkívül aggasztó a helyzet Hollandiában

Három percre megáll minden vonat Hollandiában szombat éjjel, így tiltakozik a Holland Vasúttársaság (NS) a vasúti dolgozókat érő támadások ellen.

A fél tizenegyre tervezett akciót az NS és a vasúti dolgozók szakszervezetei kezdeményezték, miután a hétvégén egy női jegyvizsgálót lelöktek egy emeletes vonat lépcsőjéről, az áldozat kórházi kezelésre szorult. A vasutasok szakszervezete szerint a mozdonyvezetőt is megtámadták. A hatóságok egy fiatalkori gyanúsítottat vettek őrizetbe. Feltételezések szerint egy tinédzserekből álló csoport tagja, amely a Delft és a hágai Hollands Spoor állomás között közlekedő vonaton garázdálkodott.

Betelt a pohár, jelzést akarunk küldeni a társadalomnak és a politikusoknak, hogy ez tényleg nem mehet így tovább. Hollandia-szerte három percre leállítjuk a vonatokat szombat este fél 11-kor, mert ebben az időpontban támadták meg kollégánkat"

nyilatkozta az NS szóvivője.

Hollandiában tavaly 1042 támadás történt vasutasok ellen, ami nyolc százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A szóvivő szerint ezekben az esetekben nem csupán „dühös szóváltásról volt szó”.

Wouter Koolmees, az NS vezérigazgatója elmondta, hogy azt szeretné, ha a vasúti biztonsági személyzet jobban hozzáférhetne a hatósági nyilvántartásokhoz, hogy ellenőrizhessék az utasok személyazonosságát. „Kollégáim minden nap azért dolgoznak, hogy több mint egymillió utazót eljuttassanak a céljához. Őrület, amivel nap mint nap meg kell küzdeniük. A társadalom egyre durvul. Kifogyunk az intézkedési lehetőségekből, a kormány segítségére van szükségünk. Ezt nem tűrhetjük tovább” jelentette ki.

Az utasok és a személyzet biztonságának javítása érdekében az NS kísérleti intézkedésként testkamerákkal szerelte fel a vasutasokat. A vasút emellett belépési ellenőrzést vezetett be minden állomáson, és még több biztonsági munkatársat tervez alkalmazni.

Magyarország is nemrég jelentett be egy nagy változást, amely a kalauzokat érinti.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

hollandia | vonat | vonatok | vasutas | vasutasok

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram