Lehet, hogy kevesebbet kell fizetned a nyaralásért, ha tovább maradsz

A Which? brit terméktesztoldal áprilisban négyszáz utazási iroda, többek között az easyJet holidays, a Jet2, a Love Holidays, az On The Beach és a Tui augusztusra szervezett nyaralási csomagjainak árait hasonlította össze.

A kutatás során pedig érdekes dolgot találtak, mégpedig huszonhat olyan ajánlatot, ahol a tizenegy éjszakás tartózkodás kevesebbe került, mint a tízéjszakás. De sok olyan csomag is volt, ahol az egy plusz éjszaka személyenként mindössze öt fontos (körülbelül kétezer forintos) többletköltséggel járt.

A konkrét ajánlatokra térve a cég felfigyelt például a Tui egy két személyes, augusztusra, négycsillagos szállodába szóló all inclusive fuerteventurai csomagjára. Ebben azok, akik tíz helyett tizenegy éjszakát foglalnak, 1188 fontot (nagyjából 509 ezer forintot) spórolnak, vagyis a költségek huszonnyolc százalékát megtakarítják. Míg a rövidebb nyaralás 4 148 fontba (1 millió  777 ezer forintba) kerül, a hosszabb csak 2 960 fontba (1 millió 268 ezer forintba).

Az easyJet egyik csomagjával mindössze egy fontot (körülbelül négyszáz forintot) kell fizetni egy plusz éjszakáért Krétán, így a tizenegy éjszaka két személyre 2 544 fontba (1 millió 90 ezer forintba) kerül reggelivel együtt, míg tíz éjszakára ugyanez 2 542 font (1 millió 89 ezer forint).

Az ilyen kedvezmények számos tényezőnek köszönhetők, például a kereslet és a kínálat alakulásának, de annak is, hogy a tíznapos utak általában népszerűbbek, és ehhez igazodik a repülőjáratok telítettsége is.

Egy hosszabb tartózkodás ugyanakkor még fenntarthatóság szempontjából is kedvezőbb lehet, miután a turistáknak több idejük van egy adott helyszín felfedezésére, így az idejüket nemcsak a főbb látványosságok zsúfolt környékén töltik, hanem kevésbé ismert helyekre is ellátogatnak, és felkeresik a kisebb, helyi vállalkozásokat.

Készült egy oldal, ahonnan megtudhatjuk, hogy mikor juthatunk el a legolcsóbban a kiszemelt úti célra, ha pedig gazdaságos városnézést tervezünk, erre érdemes elindulnunk.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

 

csomag | nyaralás | olcsó | ajánlat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom