Close
Mikor juthatunk el a legolcsóbban a kiszemelt úti célra? Ez az új eszköz elárulja

Mikor juthatunk el a legolcsóbban a kiszemelt úti célra? Ez az új eszköz elárulja

Ha az ember rugalmasan kezeli az utazás várható dátumát, nagyobb eséllyel talál kedvező ajánlatokat. De a döntéshez nem árt egy kis segítség.

A Kayak keresőoldal most olyan eszközt indított, ami segít egy kicsit pontosítani, hogy milyen intervallumban érdemes gondolkodnunk. A Best Time to Travel, vagyis A legjobb idő az utazásra névre keresztelt aloldalon megadhatjuk az indulási és érkezési állomást, valamint azt, hogy hány napot szeretnénk eltölteni az adott helyen.

Válaszul megkapjuk, hogy melyik hónap a leginkább optimális az utazásra a költségek, az időjárás és a várható tömeg szempontjából.

Megnézhetjük az ilyenkor megszokott repülő- és szállásárakat, és egy táblázatot is kapunk arról, hogy az előbbiek várhatóan hogyan változnak a következő kilenc hónapban.

A második lépésben megkérhetjük a rendszert, hogy válassza ki a hónapon belül a legjobb dátumot, és itt is kapunk egy grafikont a repülőjegyek változásáról az adott hónapban és környékén. A harmadik lépésben azt tudhatjuk meg, mikor érdemes jegyet és szállást foglalnunk az adott időpontra.

Szakértők korábban azt is elmondták, mikor a legjobb repülővel, busszal és vonattal utazni, és az is kiderült, hogy mikor vagyunk a legboldogabbak utazás közben.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

dátum | utazás | mikor | olcsó | legolcsóbb

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram