Már kezdhetjük is tervezni az utazást: kiderült, hány négy- és ötnapos hosszú hétvégénk lesz jövőre

Megjelent a hosszú hétvégékről és munkaszüneti napokról szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlöny legújabb számában.

Az Index fedezte fel, hogy publikálták a 2025-ös munkaszüneti napokat a Magyar Közlöny hétfői számában. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendeletéből kiderült, hogy jövőre mikor lesznek hosszú hétvégék és szombati munkanapok.

A 2025-ös munkaszüneti napok körüli – a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó – munkarend az alábbiak szerint alakul:

Négynapos hosszú hétvége lesz:

2025. május 1., 2., 3. és 4. – csütörtök, péntek, szombat, vasárnap
2025. október 23., 24., 25. és 26. – csütörtök, péntek, szombat, vasárnap

Ötnapos hosszú hétvége lesz:

2025. december 24., 25., 26., 27. és 28. – szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap.

A hosszú hétvégék miatt 2025-ben három szombat is munkanap lesz:

2025. május 17. szombat (a május 2. pénteki pihenőnap miatt)
2025. október 18. szombat (az október 24. pénteki pihenőnap miatt)
2025. december 13. szombat (a december 24. szerdai pihenőnap miatt)

A rendelet 2025. január 1-jén lép hatályba, és kiterjed minden munkáltatóra és az általuk általános munkarendben foglalkoztatottakra.

Mint a Pénzcentrum írja, szintén négynapos hétvége lesz a húsvét, (mint minden évben), jövőre pedig április 18-tól 21-ig tart. Az egyetlen háromnapos hétvége a pünkösdi lesz június 7-től 9-ig, és további munkaszüneti lesz a szerdákra eső január 1. és augusztus 20. Ezeken kívül március 15. és november 1. is szombatra esik, így ezen ünnepnapok miatt nem lesz hosszúhétvége 2025-ben.

Idén így alakulnak a hosszú hétvégék, aki pedig rövidebb kirccanást tervez, annak ez egy fontos motiváció.

(Forrás: Index, Pénzcentrum, képek: Getty Images)

munkaszüneti nap | hosszú hétvége | ünnepnap | 2025 | szombat

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom