Close
Te is utálod a hétfőt? Íme, a megoldás!

Te is utálod a hétfőt? Íme, a megoldás!

Egy amerikai szállásfoglaló oldal ezer embert kérdezett meg a 2023-as utazási terveiről, és ezt kombinálta az oldalon található foglalási adatokkal. Érdekes dolog derült ki.

A VacationRenter kutatása szerint idén nyáron az amerikaiak több napot utaznak, mint tavaly, a rövid vakációk között pedig a háromnaposakat preferálják, melyek az összes út huszonhárom százalékát adják.

A hosszabb hétvégi kiruccanások negyedik helyen állnak a legkedveltebb nyaralástípusok listáján a tengerparti vakáció, az autós kirándulások és a családi kirándulások mögött.

Ugyanakkor már nemcsak a péntektől vasárnapig tartó intervallum játszik, hanem a szombattól hétfőig tartó is, amelynek népszerűsége ráadásul rohamosan növekszik.

Tavaly nyárhoz képest negyvenegy százalékkal többen foglalnak erre az időszakra a megszokott péntek-vasárnap helyett, amely viszont így is még a legnépszerűbb idősáv.

A válaszadók ötvenegy százaléka vágyik tengerparti nyaralásra, a legnépszerűbb úti cél az Egyesült Államokon belül a dél-karolinai Hilton Head Island, majd a marylandi Ocean City, a floridai Miramar és Panama City Beach következik, és a Michigan-tó zárja a top ötöt.

A külföldi úti célok között Párizs foglalja el az első helyet, majd Dublin, a Puerto- Ricó-i San Juan, Róma, és egy újabb Puerto Ricó-i helyszín, Carolina jön.

Olcsóságuk miatt ezekbe  a városokba megéri elutazni egy rövid városnézésre, de a „tengerparti kis Bécs“ is hívogató hétvégi úti cél.

(Forrás: Thrillist, képek: Unsplash, Getty Images)

amerikaiak | hosszú hétvége | trend | amerika | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram