Close
Ingyen alhatunk egy svédországi hotelben, ha nem nyomogatjuk a telefonunkat

Ingyen alhatunk egy svédországi hotelben, ha nem nyomogatjuk a telefonunkat

Tom Hodgkinson szerint az offline az új luxus. Nehéz vitába szállni az angol újságíró véleményével, nem is nagyon fogunk, hiszen számos olyan helyet vagy programot ajánlottunk már itt, a Roadsteren, amihez nemhogy nem szükséges mobiltelefon, laptop vagy tablet, hanem egyenesen arra ösztönöz, hogy kapcsoljuk ki az agyunk mellett ezeket a masinákat is. Most mutatunk egy svédországi hotelt, amely egészen szokatlan módszerrel próbálja az offline világba visszaterelni a vendégeit.

A göteborgi Hotel Bellora úgy igyekszik csökkenteni a szállodába bejelentkezők képernyőbámulására fordított idejét, hogy minimális telefonhasználatra ösztönzi őket azzal,

hogy ingyen szobát kínál arra az esetre, ha a vendég egyáltalán nem használ semmiféle technológiai eszközt az ott tartózkodása alatt.

Mindezt kissé ellentmondásos módon egy Skärmfri névre hallgató (ami nagyjából képernyőmenteset jelent) okoslámpa segítségével tudja mérni: a készülék ugyanis pontosan meg tudja mondani, mennyi időt töltött a vendég a telefonján lógva, és minél magasabb ez a percmutató, annál többet kell fizetnie a kvártélyért.

A továbbfejlesztett és alakított koncepció révén egészségesebb digitális életet élhetünk itt, hiszen az egész napos képernyőzés nem tesz jót sem a szemünknek, sem a szervezetünknek.

A lámpa működése egyébként pofonegyszerű: a lakosztályba érkezéskor a vendég wifin keresztül csatlakoztatja a telefonját a Skärmfrihez, ami aztán harminc percen át fehéren világít, vagyis első körben ennyi időt engedélyez a neten lógásra.

Amint a vendég átlépi ezt a félórás határt, a lámpa pirosra vált, és onnantól teljes árat kell fizetnie a szobáért.

Akinek viszont sikerül a teljes, szállodában eltöltött idejét telefonmentesen lehoznia, ingyen megkapja a lakosztályt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

wifi | hotel | svédország | pihenés | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mostantól nemcsak a poggyászok, hanem az utasok súlyát is leméri ez a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram