Close
Ingyen alhatunk egy svédországi hotelben, ha nem nyomogatjuk a telefonunkat

Ingyen alhatunk egy svédországi hotelben, ha nem nyomogatjuk a telefonunkat

Tom Hodgkinson szerint az offline az új luxus. Nehéz vitába szállni az angol újságíró véleményével, nem is nagyon fogunk, hiszen számos olyan helyet vagy programot ajánlottunk már itt, a Roadsteren, amihez nemhogy nem szükséges mobiltelefon, laptop vagy tablet, hanem egyenesen arra ösztönöz, hogy kapcsoljuk ki az agyunk mellett ezeket a masinákat is. Most mutatunk egy svédországi hotelt, amely egészen szokatlan módszerrel próbálja az offline világba visszaterelni a vendégeit.

A göteborgi Hotel Bellora úgy igyekszik csökkenteni a szállodába bejelentkezők képernyőbámulására fordított idejét, hogy minimális telefonhasználatra ösztönzi őket azzal,

hogy ingyen szobát kínál arra az esetre, ha a vendég egyáltalán nem használ semmiféle technológiai eszközt az ott tartózkodása alatt.

Mindezt kissé ellentmondásos módon egy Skärmfri névre hallgató (ami nagyjából képernyőmenteset jelent) okoslámpa segítségével tudja mérni: a készülék ugyanis pontosan meg tudja mondani, mennyi időt töltött a vendég a telefonján lógva, és minél magasabb ez a percmutató, annál többet kell fizetnie a kvártélyért.

A továbbfejlesztett és alakított koncepció révén egészségesebb digitális életet élhetünk itt, hiszen az egész napos képernyőzés nem tesz jót sem a szemünknek, sem a szervezetünknek.

A lámpa működése egyébként pofonegyszerű: a lakosztályba érkezéskor a vendég wifin keresztül csatlakoztatja a telefonját a Skärmfrihez, ami aztán harminc percen át fehéren világít, vagyis első körben ennyi időt engedélyez a neten lógásra.

Amint a vendég átlépi ezt a félórás határt, a lámpa pirosra vált, és onnantól teljes árat kell fizetnie a szobáért.

Akinek viszont sikerül a teljes, szállodában eltöltött idejét telefonmentesen lehoznia, ingyen megkapja a lakosztályt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Még ebben a hónapban újranyit New York legelegánsabb szállodája
Irigyeljük kicsit a franciákat: mostantól olcsón vonatozhatják körbe az országukat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom