Close
Ingyen alhatunk egy svédországi hotelben, ha nem nyomogatjuk a telefonunkat

Ingyen alhatunk egy svédországi hotelben, ha nem nyomogatjuk a telefonunkat

Tom Hodgkinson szerint az offline az új luxus. Nehéz vitába szállni az angol újságíró véleményével, nem is nagyon fogunk, hiszen számos olyan helyet vagy programot ajánlottunk már itt, a Roadsteren, amihez nemhogy nem szükséges mobiltelefon, laptop vagy tablet, hanem egyenesen arra ösztönöz, hogy kapcsoljuk ki az agyunk mellett ezeket a masinákat is. Most mutatunk egy svédországi hotelt, amely egészen szokatlan módszerrel próbálja az offline világba visszaterelni a vendégeit.

A göteborgi Hotel Bellora úgy igyekszik csökkenteni a szállodába bejelentkezők képernyőbámulására fordított idejét, hogy minimális telefonhasználatra ösztönzi őket azzal,

hogy ingyen szobát kínál arra az esetre, ha a vendég egyáltalán nem használ semmiféle technológiai eszközt az ott tartózkodása alatt.

Mindezt kissé ellentmondásos módon egy Skärmfri névre hallgató (ami nagyjából képernyőmenteset jelent) okoslámpa segítségével tudja mérni: a készülék ugyanis pontosan meg tudja mondani, mennyi időt töltött a vendég a telefonján lógva, és minél magasabb ez a percmutató, annál többet kell fizetnie a kvártélyért.

A továbbfejlesztett és alakított koncepció révén egészségesebb digitális életet élhetünk itt, hiszen az egész napos képernyőzés nem tesz jót sem a szemünknek, sem a szervezetünknek.

A lámpa működése egyébként pofonegyszerű: a lakosztályba érkezéskor a vendég wifin keresztül csatlakoztatja a telefonját a Skärmfrihez, ami aztán harminc percen át fehéren világít, vagyis első körben ennyi időt engedélyez a neten lógásra.

Amint a vendég átlépi ezt a félórás határt, a lámpa pirosra vált, és onnantól teljes árat kell fizetnie a szobáért.

Akinek viszont sikerül a teljes, szállodában eltöltött idejét telefonmentesen lehoznia, ingyen megkapja a lakosztályt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom