Katasztrófa történt a Dunakanyar ikonikus hotelében, mindenkit arra kérnek, kerülje el a környéket

Teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt.

Mint a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila közölte az MTI-vel, a lángok a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként. A tűz két-háromszáz négyzetméteres részt érintett, a szállodában kétszáz vendég tartózkodott, de szerencsére senki sem sérült meg. A tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltották a tüzet, és sikerült körülhatárolniuk a lángokat.

MTI/Hegedüs Róbert

A katasztrófavédelem közleménye szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették.

MTI/Hegedüs Róbert

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Tudatta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja az értékeit, akik szeretnének, haza mehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.

MTI/Hegedüs Róbert

Hangsúlyozta, hogy a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset alatt biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője tudatta, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként.

MTI/Hegedüs Róbert

A rendőrség közlése szerint a hotelhez vezető utakat, a Panoráma utat és a Simontornyai utat teljes szélességében és hosszában lezárták, és rendőrök irányítják a forgalmat Mindenkit arra kérnek, hogy kerülje el a környéket.

(Forrás: MTI, Police.hu, képek: MTI/Hegedüs Róbert)

tűz | katasztrófa | visegrád | Hotel Silvanus | Dunakanyar

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom