Close
Sztárdizájner álmodott luxushotelt Visegrádra

Sztárdizájner álmodott luxushotelt Visegrádra

Napról napra próbáljuk gyűjtögetni és megmutatni a világ élvonalbeli épületeit, enteriőrjeit. Luxuslakások, hotelek, magánszállások, intézmények sorakoznak a dizájnrovatunkban. Most pedig bemutathatunk néhány olyan látványtervet, amit nem Dániába, Dél-Afrikába vagy Srí Lankára terveztek, hanem egyenesen a Visegrádi-hegységbe. 

A Johannes Torpe nevével fémjelzett stúdióról tudnunk kell, hogy évek óta az élvonalban tartják számon őket. Architizer A+ díj, Architecture Masterprize, Global Architecture and Design Awards-jelölések, említések és díjak büszke tulajdonosai. A névadó dán Torpe sokszínű művész, aki az építészet mellett megannyi kreatív szektorban otthonosan mozog.

Négy évig például a Bang & Olufsen dán high-end, főleg hangtechnikai eszközöket gyártó cég kreatívigazgatójaként működött, de irodájával olyan márkákkal is dolgozott, mint a Ferrari, a Roberto Cavalli, a Hay, a Dolce & Gabbana és a Nike.

A jó hír pedig az, hogy a legújabb projekt neve a The Buda Resort.

Egy luxushotel és spa, melyet a Visegrádi-hegységbe álmodtak meg, egészen közel Dobogókőhöz. A Dobogó-kő legendája, vagyis az a spirituális történet inspirálta, ami szerint ott található a bolygó szívcsakrája. Ez a rendezőelv akár különösebb belemagyarázás nélkül is felfedezhető a látványterveken.

A projekt ötvözi a luxusszállodát, a konferenciákra is ideális hotelt a rendezvényhelyszín-funkcióval.

A Johannes Torpe Studios víziói egyfajta holisztikus búvóhelyet mutatnak be, ahol ember és természet szép szinergiában működhet együtt.

A kétszáztíz szobás szálloda a közös helyiségekkel összesen 20 500 négyzetmért jelentene, ehhez csatlakozik még az ezerkétszáz négyzetméteres úgynevezett “family spa” és a négyezer négyzetméteres “adult spa”.

Két étterem, egy kávézó, egy delikátbolt, két koktélbár, privát és közös kertek is a Buda Resort részei lennének. A hetedik emeletre infinity poolokat álmodtak meg, és északi mintára a terveknél is fontosnak tartották, hogy a családok és a gyerek nélkül pihenők is megtalálják a számításaikat.

Tudni kell, hogy az egykori kőbánya oldalába tervezett Buda Resort nem a semmiből épülne fel, ugyanis egy félbehagyott projektet, az üveghegyként csúfolt, 2008-ban leállított, tervezett Hilton Hotel helyén valósítanák meg.

“Az olyan bizonytalan időkben, mint a mostani is, nagyon fontos, hogy lámpást tartsunk és inspiráljunk. Olyan projektekkel, amelyek azt is jelezhetik, hogy van miért álmodozni. Olyan úti célt tervezünk, ami segít a lelassulásban, a természethez való visszatérésben is. Egyedi élményközpontot, szakít a klasszikus gyógyfürdős hangulattal, funkciókkal. A lokáció magáért beszél, és minden évszakban már és új arcát mutatja. Úgy hiszem, a jövő egyik legizgalmasabb szállodáját üdvözölhetnénk benne” – mondta Johannes Torpe, a projekt kreatívigazgatója.

(Fotók: Johannestorpe.com)

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

Dunakanyar | dobogó-kő | dizájn | szálloda | bang and olufsen

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram