Egy színészlegenda hűtlensége miatt terjedhetett el ez a szállodai szokás

Nem is gondolnánk, milyen kalandos története van egy-egy gesztusnak.

A legenda szerint kedves szokást örököltek a szállodák a népszerű brit-amerikai színésztől, Cary Granttől, aki a ’30-as évektől egészen a ’60-as évekig uralta a mozivásznat és dobogtatta meg számtalan női rajongó szívét.

Úgy szól a fáma, hogy Grant az '50-es évek elején gyakori vendége volt a Saint Louis-i Mayfair luxushotelnek, ahol rendszerint a penthouse lakosztályt vette ki. Bár a színész akkoriban a harmadik feleségével élt, ez nem tartotta vissza attól, hogy egy titkos szeretőnek is udvaroljon. Egy alkalommal azt találta ki, hogy meglepi szíve hölgyét, és bonbonokkal rakta ki a halltól a szobáig, azon belül is a párnáig vezető útját.

A szálloda egyik alkalmazottjának olyannyira megtetszett ez az ötlet, hogy átmentette belőle a szálloda gyakorlatába, amit lehetett, így

ettől kezdve a párnára készített édességnek már bármelyik vendég örülhetett.

A Mayfairt ma Magnolia St. Louis-nak hívják, miután 2014-ben megvette a Marriott. A szálloda még a tulajdonoscsere előtt megszüntette a párnára készített csokoládé szokását, az új vezetőség viszont visszahozta, méghozzá az ország egyik legjobb csokimanufaktúrájának a Bissinger’s-nek a termékeivel lepi meg a látogatókat.

Nem ez ugyanakkor a szálló egyetlen olyan gesztusa, mellyel a színészlegendára emlékezik. A vendégek a Robies Restaurant and Lounge-ben étkezhetnek, amelyet Grant Fogjunk tolvajt című filmben megformált karakteréről neveztek el, emellett ki is vehetik a színész egykori lakosztályát, mely a tizennyolcadik emeleten található.

Nem árt, ha egy szálloda időről-időre meg tud újulni, képes bővíteni a szolgáltatásainak palettáját. A hotelek specialistája, Jean-Michel Gathy dizájner szerint erre idén különösen nagy szükségük lesz a cégeknek, mert a szállodák alapjaiban alakulnak át 2022-ben.

(Forrás: matadornetwork.com, képek: GettyImages, Pixabay, https://www.facebook.com/MagnoliaSTLfacebook.com/Bissingers)

bonbon | szokás | csoki | cary grant | eredet

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom