Close
Ezért érdemes mindig emeleten lévő hotelszobát foglalni

Ezért érdemes mindig emeleten lévő hotelszobát foglalni

Bár a szállodai pihenés javarészt kockázatmentes, van néhány óvintézkedés, amit már a bejelentkezéskor ajánlott megtenni. Egy biztonsági szakértő újabb exkluzív tippjei.

Brian Moore hasznos tanácsairól írtunk már korábban is.

Most azzal indít, hogy érdemes az érkezéskor „megismertetni magunkat a személyzettel.”

Egy szimpla mosolyra, integetésre vagy üdvözlésre gondolt, mert szerinte ez „potenciálisan elrettentheti a megfigyelő bűnözőket, mivel tudják, hogy a személyzet tisztában van a jelenlétünkkel.”

Bár csábító lehet a nyaralás alatt kiereszteni a gőzt, de próbáljunk meg nem lerészegedni. A bűnözők úgy fogják érzékelni, hogy sebezhetőbbek vagyunk, ezáltal nagyobb eséllyel vesznek célba.

Brian Moore a szállodafoglalással kapcsolatban is megosztott néhány óvintézkedést a biztonságunk érdekében. „Inkább a hotel fizikai elhelyezkedését értékeljük, mintsem a csillagos besorolását. Igyekezzünk megbízható forrásból (például egy utazási irodától) tájékozódni a közbiztonságról azon a környéken, ahol megszállnánk. Kérjünk olyan szobát, amely az első emelet felett van, mivel így csökken az esélye annak, hogy bemászik egy tolvaj. Érdemes lehet lift közelében lévő szobát választani, mivel a nagyobb forgalom nagyobb biztonságérzetet ad. Szintén jó választás a vészkijárat vagy a lépcsőház közelében lévő szoba.”

A földszinti szobák nagyobb veszélynek lehetnek kitéve, mivel ezekhez könnyebben hozzáférnek a tolvajok. A szálloda liftjét vagy lépcsőházát valószínűleg folyamatosan használják a vendégek vagy a személyzet, ami elriaszthatja a rosszakarókat.

Az egyedül utazó nők gyakran nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a férfiak, és komolyabb aggodalomra adhat okot, ha szállodában szállnak meg. Brian Moore ötlete szerint a foglalást egy férj nevére utalva is megtehetik, mert a „papírokon így nem az szerepel, hogy egyedül érkezett nő vagy.”

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

hotel | tanács | trükk | foglalás | szoba

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram