Kiderült, milyen furcsa dolgokat képesek rendelni egyes szállóvendégek

Egy nyaralásnak tartalmaznia kell egy nagy rakás semmit. Azaz: nincs munka, nincsenek gondok, és ha tényleg a "semmire" vágyunk, akkor ki sem kell mozdulnunk a szobából. Végül is, minden, amire szükségünk van, ki tudják vinni. És a Hotels.com szerint ezt rengeteg nyaraló ki is használja.

A Hotels.com által készített szobaszerviz-tanulmány elég mélyre ásott eme szolgáltatás iránti keresletben, a trendekben és ezeken felül még a legfurcsább rendeléseknek is utánajárt.

Az elemzés szerint az Egyesült Államokban (és világszerte) a hamburgerek voltak a legnépszerűbb szobaszerviz-rendelések, megelőzve olyan kedvenceket, mint a pizza, a klubszendvicsek, a taco és a sült krumpli.

A szobaszerviz-ételek esetében az egyszerűség a kulcs, mivel a megkérdezett amerikai szállodák 43 százaléka azt állította: "A vendégek a zárt ajtók mögött a lazább konyhát kedvelik, à la hamburger az ágyban".

De csak azért, mert az emberek úgymond visszafogott ételeket rendelnek, még nem jelenti azt, hogy nem mennek el a végsőkig. A jelentésből kiderül, hogy a megkérdezett amerikai szállodák 27 százaléka szerint a vendégeik átlagosan több mint száz dollárt költenek a szobaszervizre.

Azonban nem minden vendéget érdekel, mi van az étlapon. A szállodák felfedték, hogy a vendégek a "diétás víztől" kezdve az olvadt jégkrémmel teli tálakon át a forralt palackozott vízig bármit képesek rendelni, sőt, még egy egész gömbhallal is megpróbálkoztak.

És bár a szobaszervizről általában csak az ételek jutnak eszünkbe, a Hotels.com ajánlott néhány olyan szálláshelyet is, amely egy kis extrát tud adni a szokásos mellé, például a londoni The Milestone Hotels and Residences-et, ahol a Royal Philharmonic Orchestra szobai koncertet nyújt; a firenzei Il Salviatinót, amely proseccóval, spumantéval vagy pezsgővel töltött fürdőt kínál a vendégeknek; és az írországi Ashford Castle-t, amelyhez egy "Lego komornyik" tartozik, aki kiválasztja a kért készleteket, és egyenesen a szobába viszi azokat.

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

legfurább | szobaszerviz | hotel | tanulmány | rendelés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom