Utakat, síközpontokat, látványosságokat zártak le hóvihar miatt Kaliforniában és Nevadában

Az idei tél legkomolyabb hóvihara sújtja a két amerikai államot, melyek határán, a Sierra Nevada hegység egyes részein az előrejelzések szerint három méter havat is hozhat a viharzóna.

A magasabb csúcsokon az óránkénti kétszáz kilométert is meghaladó széllökéseket mértek pénteken, szombatra Nevada állam nyugati részén százharminc kilométer/óra körüli szélsebességet jeleznek előre. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint szombaton a nap első felében óránként mintegy tíz-tizenöt centi hó hullhat le.

Truckee, Kalifornia

A kaliforniai autópálya-rendőrség lezárta az állam egyik fontos autóútjának hosszabb szakaszát a veszélyes útviszonyok miatt. A Lake Tahoe környéki népszerű síközpontok közül kilenc nem üzemel, több helyen lavinafigyelmeztetés van érvényben. Vasárnapig zárva tart a Yosemite Nemzeti Park is.

A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy senki ne induljon útnak, de akinek halaszthatatlan dolga van Kalifornia keleti és Nevada nyugati részének hóvihar által érintett térségében, készüljön fel arra, hogy akár hosszabb időre is az autójában rekedhet.
Helyi idő szerint szombat reggel mintegy ötvenezezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás.

A Truckee-folyó

Kaliforniában az idei télen nem volt hiány csapadékból, így eshetett meg, hogy most kajakkal indulnak az emberek a sivatagba.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

havazás | egyesült államok | kalifornia | amerika | nevada

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram