Close
Nem Hollywood a legjobb hely egy kis Oscar-varázshoz

Nem Hollywood a legjobb hely egy kis Oscar-varázshoz

Hanem egy izlandi kisváros.

Húsavik a Netflixen tavaly nyáron bemutatott Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története című amerikai zenés-filmvígjátéknak hatalmas ingyen marketingetköszönhet. A film végigköveti Lars Erickssong és Sigrit Ericksdóttir (Will Ferrell és Rachel McAdams) izlandi énekespárost, akiknek lehetőségük nyílik arra, hogy országuk képviseletében elinduljanak az Eurovíziós Dalfesztiválon. A műben szerepel egy városról szóló dal is, mi több, a Húsavik a mozi egyik csúcspontja – nem véletlenül kapott A legjobb eredeti filmdal kategóriában Oscar-jelölést.

A nagy sikert követően aztán masszív kampány indult annak érdekében, hogy a szobrocska a bűbájos városba költözzön,

a hype pedig rendkívül sokat jelent a nagyrészt idegenforgalomból élő helyiek számára.

Húsavikot drámaian érintette a koronavírus-járvány, de amikor a bizonyos dal felkapott lett a Netflixen, nagyot javult az emberek morálja. A dal egyfajta himnusszá vált, az Oscar-jelölést követően pedig mindenki beindult.

Az izlandi beutazási korlátozások feloldását követően elkezdték népszerűsíteni a várost; az elsősorban a természetkedvelőket célzó kampányban kiemelték, hogy Húsavik milyen remek opció a táncoló bálnák megfigyelésére, és bár a hely elsőre talán egy álmos kisvárosnak tűnhet, valójában bőven akad lehetőség szórakozásra, vásárlásra és az izlandi gasztronómia legjobbjainak kipróbálására. Az ajánlatban felbukkan például a kikötőben található Gamli Baukur étterem, a tenger gyümölcseire specializálódott Naustid, illetve a Húsavík Öl, ahol italkülönlegességeket lehet kóstolgatni.

Nem számít, milyen évszak köszönt be, mert Húsavikban mindig van mit csinálni. Nyáron például a Botnsvatn-tó körül kialakított ösvényen lehet nagyokat túrázni vagy kerékpározni, télen pedig a környék hegyei hódíthatóak meg síléccel vagy snowboarddal. A közelmúltban kitört vulkántól nem kell tartani, a város mintegy hétórányi autóútra található a nem mindennapi eseménytől.

Izland fantasztikus tájaival nem lehet betelni. Hasonló véleményen van a főként esküvőket fényképező Vass Bettina is, aki jó pár éve vetette meg a lábát az elragadó szigeten, hogy az északi csodaország fantasyfilmekbe illő világát felhasználva egyedi történeteket meséljen el képeivel. Megkerestük, és megkérdeztük tőle, milyen magyar fotósként Izlandon élni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)

oscar-jelölés | hype | izland | Húsavík | úti cél

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram