Close
Nem Hollywood a legjobb hely egy kis Oscar-varázshoz

Nem Hollywood a legjobb hely egy kis Oscar-varázshoz

Hanem egy izlandi kisváros.

Húsavik a Netflixen tavaly nyáron bemutatott Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története című amerikai zenés-filmvígjátéknak hatalmas ingyen marketingetköszönhet. A film végigköveti Lars Erickssong és Sigrit Ericksdóttir (Will Ferrell és Rachel McAdams) izlandi énekespárost, akiknek lehetőségük nyílik arra, hogy országuk képviseletében elinduljanak az Eurovíziós Dalfesztiválon. A műben szerepel egy városról szóló dal is, mi több, a Húsavik a mozi egyik csúcspontja – nem véletlenül kapott A legjobb eredeti filmdal kategóriában Oscar-jelölést.

A nagy sikert követően aztán masszív kampány indult annak érdekében, hogy a szobrocska a bűbájos városba költözzön,

a hype pedig rendkívül sokat jelent a nagyrészt idegenforgalomból élő helyiek számára.

Húsavikot drámaian érintette a koronavírus-járvány, de amikor a bizonyos dal felkapott lett a Netflixen, nagyot javult az emberek morálja. A dal egyfajta himnusszá vált, az Oscar-jelölést követően pedig mindenki beindult.

Az izlandi beutazási korlátozások feloldását követően elkezdték népszerűsíteni a várost; az elsősorban a természetkedvelőket célzó kampányban kiemelték, hogy Húsavik milyen remek opció a táncoló bálnák megfigyelésére, és bár a hely elsőre talán egy álmos kisvárosnak tűnhet, valójában bőven akad lehetőség szórakozásra, vásárlásra és az izlandi gasztronómia legjobbjainak kipróbálására. Az ajánlatban felbukkan például a kikötőben található Gamli Baukur étterem, a tenger gyümölcseire specializálódott Naustid, illetve a Húsavík Öl, ahol italkülönlegességeket lehet kóstolgatni.

Nem számít, milyen évszak köszönt be, mert Húsavikban mindig van mit csinálni. Nyáron például a Botnsvatn-tó körül kialakított ösvényen lehet nagyokat túrázni vagy kerékpározni, télen pedig a környék hegyei hódíthatóak meg síléccel vagy snowboarddal. A közelmúltban kitört vulkántól nem kell tartani, a város mintegy hétórányi autóútra található a nem mindennapi eseménytől.

Izland fantasztikus tájaival nem lehet betelni. Hasonló véleményen van a főként esküvőket fényképező Vass Bettina is, aki jó pár éve vetette meg a lábát az elragadó szigeten, hogy az északi csodaország fantasyfilmekbe illő világát felhasználva egyedi történeteket meséljen el képeivel. Megkerestük, és megkérdeztük tőle, milyen magyar fotósként Izlandon élni.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Van zsákjában minden jó? Óriási szigorításokat hozott a Mikulás az oltatlanoknak Ukrajnában
Hajmeresztő összegre kezdték bírságolni az oltás nélkül tömegközlekedőket Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom