Close
Húszezer plüssmackó pihen egy kelet-magyarországi kis faluban

Húszezer plüssmackó pihen egy kelet-magyarországi kis faluban

Egy harsányi raktárban várják a koronavírus-járvány lecsengését, hogy aztán újra örömet szerezzenek a gyerekeknek.

A húszezernél is több macira Schmidt Valéria vigyáz. Értékes gyűjteményének nagy része műanyagba csomagolva kénytelen a korlátozások miatt hosszabbra nyúlt téli szünetet átvészelni.

“Óvodáknak, bölcsődéknek és szegény családoknak szoktam macikat adományozni. Intézmények számára állítok össze kiállításokat, melyeken terápiás jelleggel mackósarkot alakítok ki, ahol harminc-ötven plüssmedvével játszhatnak a gyerekek” – mondja Schmidt Valéria, aki sajnálatos módon a vírushelyzet miatt ezt most nem tudja megtenni.

Schmidt Valéria négy felnőtt gyermek édesanyja, negyven éve gyűjt mackókat. 2019-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvé-be a világ legnagyobb macigyűjteményével.

A játékmackók iránti kötődése gyermekkori traumáiból fakad. Schmidt szülei négyéves korában elváltak, nagyon rossz körülmények között, alkoholista édesanyja mellett nőtt fel. “Nemhogy játékunk, hanem ruhánk is alig volt –meséli. – Ezért szerettem volna nagyon egy macit, hogy megölelhessem, és kapjak némi szeretetet.”

Azóta naponta többször átöleli és megsimogatja a mackóit. Azt mondja, meggyógyították a lelkét. Amikor pedig látja a gyerekek szemében az örömöt és a boldogságot, az mindenért kárpótolja.

A Reuters videóját itt lehet róla megnézni magyarul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, illusztráció: Pixabay)

magyar | játékmaci | falu | gyűjtemény | harsány

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom