Close
Húszezer plüssmackó pihen egy kelet-magyarországi kis faluban

Húszezer plüssmackó pihen egy kelet-magyarországi kis faluban

Egy harsányi raktárban várják a koronavírus-járvány lecsengését, hogy aztán újra örömet szerezzenek a gyerekeknek.

A húszezernél is több macira Schmidt Valéria vigyáz. Értékes gyűjteményének nagy része műanyagba csomagolva kénytelen a korlátozások miatt hosszabbra nyúlt téli szünetet átvészelni.

“Óvodáknak, bölcsődéknek és szegény családoknak szoktam macikat adományozni. Intézmények számára állítok össze kiállításokat, melyeken terápiás jelleggel mackósarkot alakítok ki, ahol harminc-ötven plüssmedvével játszhatnak a gyerekek” – mondja Schmidt Valéria, aki sajnálatos módon a vírushelyzet miatt ezt most nem tudja megtenni.

Schmidt Valéria négy felnőtt gyermek édesanyja, negyven éve gyűjt mackókat. 2019-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvé-be a világ legnagyobb macigyűjteményével.

A játékmackók iránti kötődése gyermekkori traumáiból fakad. Schmidt szülei négyéves korában elváltak, nagyon rossz körülmények között, alkoholista édesanyja mellett nőtt fel. “Nemhogy játékunk, hanem ruhánk is alig volt –meséli. – Ezért szerettem volna nagyon egy macit, hogy megölelhessem, és kapjak némi szeretetet.”

Azóta naponta többször átöleli és megsimogatja a mackóit. Azt mondja, meggyógyították a lelkét. Amikor pedig látja a gyerekek szemében az örömöt és a boldogságot, az mindenért kárpótolja.

A Reuters videóját itt lehet róla megnézni magyarul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, illusztráció: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Sürgősségi zárlat lépett életbe az egyik legnagyobb olasz tartományban
Rendkívül szigorú korlátozásokat jelentettek be itthon
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom