Close
Húszezer plüssmackó pihen egy kelet-magyarországi kis faluban

Húszezer plüssmackó pihen egy kelet-magyarországi kis faluban

Egy harsányi raktárban várják a koronavírus-járvány lecsengését, hogy aztán újra örömet szerezzenek a gyerekeknek.

A húszezernél is több macira Schmidt Valéria vigyáz. Értékes gyűjteményének nagy része műanyagba csomagolva kénytelen a korlátozások miatt hosszabbra nyúlt téli szünetet átvészelni.

“Óvodáknak, bölcsődéknek és szegény családoknak szoktam macikat adományozni. Intézmények számára állítok össze kiállításokat, melyeken terápiás jelleggel mackósarkot alakítok ki, ahol harminc-ötven plüssmedvével játszhatnak a gyerekek” – mondja Schmidt Valéria, aki sajnálatos módon a vírushelyzet miatt ezt most nem tudja megtenni.

Schmidt Valéria négy felnőtt gyermek édesanyja, negyven éve gyűjt mackókat. 2019-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvé-be a világ legnagyobb macigyűjteményével.

A játékmackók iránti kötődése gyermekkori traumáiból fakad. Schmidt szülei négyéves korában elváltak, nagyon rossz körülmények között, alkoholista édesanyja mellett nőtt fel. “Nemhogy játékunk, hanem ruhánk is alig volt –meséli. – Ezért szerettem volna nagyon egy macit, hogy megölelhessem, és kapjak némi szeretetet.”

Azóta naponta többször átöleli és megsimogatja a mackóit. Azt mondja, meggyógyították a lelkét. Amikor pedig látja a gyerekek szemében az örömöt és a boldogságot, az mindenért kárpótolja.

A Reuters videóját itt lehet róla megnézni magyarul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, illusztráció: Pixabay)

játékmaci | magyar | raktár | koronavírus | gyűjtemény

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram