Egy pilóta elárulta, hová érdemes ülni a repülőgépen

Patrick Smith már nem először ad hasznos tanácsokat.

A pilóta elmondta, hogyan ajánlatos ülést választani annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebben vészeljük át a turbulenciát. Azt javasolja, hogy a gép vagy a kabin elején válasszunk helyet, mivel a turbulenciát általában a hátsó részen érezni jobban.

– Minél hosszabb a repülőút, annál fontosabb a jó ülésválasztás. Ha a célunk a spórolás, akkor jó eséllyel egy középső ülésen találjuk magunkat – mondta Patrick Smith. – De minden hosszabb repülőút esetén azt javaslom, hogy fizessünk felárat az ülésválasztás lehetőségéért. Csak ne feledjük, hogy a helyek a repülőgép típusától és a piactól függően különböző módon vannak konfigurálva. A 15B ülés egy belföldi konfigurációban egészen más lehet, mint a 15B egy hosszú távú járaton. Javaslom, hogy nézzük meg az ábrákat és értékeléseket például a SeatGuru.com oldalon.

Bár a hely kiválasztása a turbulencia kellemetlen hatásainak csökkentése érdekében nem rossz ötlet, Patrick ragaszkodik ahhoz, hogy a rázós jelenségtől való félelem nagyrészt alaptalan.

Még egyetlen repülőgép sem zuhant le turbulencia miatt, a balesetek túlnyomó többsége felszállás és leszállás közben következik be. A turbulencia azonban nem mindig kockázatmentes.

–  Egyszer egy kollégám a turbulencia következtében véletlenül ráöntött egy pohár italt az egyik utasra. Utóbbinak ezért megengedtük, hogy felvegye a személyzet ruháját, amíg mi próbáltuk megtisztítani és megszárítani az övét – mesélte a pilóta. – Elég vicces incidens volt, szerencsére az utas nem csinált belőle problémát.

Patrick Smith pilóta szerint egyébként sokkal gördülékenyebben menne a beszállás például egy-egy tengerentúli járatra, ha az emberek nem türelmetlenkednének (tehát nem a klasszikus fapados gépekre gondol, hanem a nagy utasszállítókra).

(Forrás: Mirror, fotók: Getty Images)

repülés | elárulta | fedélzet | tanács | hely

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom