Close
Így javíthat a közérzeteden az alvás: 3 probléma, 3 megoldás

Így javíthat a közérzeteden az alvás: 3 probléma, 3 megoldás

Ha valamilyen egészségi problémával küzdünk, egész egyszerűen nehezebbek a hétköznapok – különösen, ha éjjelt üt az óra, és itt az alvás ideje. Kevés keservesebb dolog van annál, mint amikor a problémáink tetejébe még pihenni sem tudunk rendesen! Szerencsére a megoldás sok esetben közelebb van, mint gondolnánk! Cikkünkben 3 ilyen példát mutatunk be, hasznos tippekkel.

Hátfájásra habszivacs

Ha kellemetlen hátfájással, gerincproblémákkal küzdünk, konkrét tortúrának érezzük, mire végre megtaláljuk a számunkra elviselhető alvási pozíciót. Mielőtt azonban minden próbálkozás kudarcot vallana, érdemes megfontolni, hogy a régi, kifeküdt ágybetétet jó minőségű habszivacs matracra cseréljük. Olyan helyről a legjobb vásárolni, ahol több, különböző tulajdonságokkal rendelkező szivacsrétegből állítják össze a matracot. A mi kedvencünk például a latex hab, amely kifejezetten ajánlott ortopédiai problémákra – és még a légáteresztése is kiváló. Kialakításának köszönhetően megfelelő alátámasztást nyújt a gerincnek, így kiváló segítőtárs hátunk egészségének megőrzésében.

Könnyíts emésztéseden – alvás közben is!

Napjainkban sajnos egyre többen szenvednek a reflux kellemetlen tüneteitől. Ennek a betegségnek a legfőbb megnyilvánulása, hogy a gyomor savas tartalma visszajut a nyelőcsőbe. Ez a folyamat pedig fekvés közben különösen felerősödhet, hiszen napközben, amikor ülünk, állunk, jövünk-megyünk, segít a gravitáció. Jó hír, hogy ezt a hatást alvás közben is visszahozhatjuk, ha beszerzünk egy refluxban szenvedőknek kifejlesztett párnát, amely úgy emeli meg a fejet, hogy az a hátnak is kényelmes legyen. Így megfordíthatjuk a folyamatot: a gyomorsav újra a megfelelő irányba áramolhat, így elkerülheted az irritációt.

Elég nehéz a takaród?

Ha te vagy egy hozzátartozód ADHD-vel, autizmussal, szenzoros zavarokkal küzd, az átlagosnál is nehezebb elérni azt a nyugodt állapotot, amit a kiegyensúlyozott alváshoz. szükséges. Ez azonban természetesen akkor igaz lehet rád, ha nem rendelkezel semmilyen neurodiverzitással vagy mentális betegséggel – egyszerűen a szokásosnál stresszesebb, feszültebb vagy. Ilyenkor sokak szerint rengeteget tud segíteni egy megfelelő utánajárás után beszerzett, minőségi súlyozott takaró. Mindenképp figyeljünk az ajánlásokra: olyan súlyú takarót válasszunk, amely a felhasználó testsúlya alapján ajánlott!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Alternatív rezsicsökkentési megoldás: spóroljunk hőszivattyúval!

Aminosavak, amelyekre a szervezetnek szüksége van

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom