Így készül a legegyszerűbb, puha mézeskalács

Az adventi időszak egyik legismertebb édessége a mézeskalács, amelynek illata egyetlen szempillantás alatt karácsonyi hangulatba tudja hozni az embert. Sokan azonban tartanak tőle, hiszen ha nem megfelelő receptúrával dolgozunk, a tészta nyúlós, ragadós lesz, a végeredmény pedig betonkemény. Ezzel a recepttel azonban garantáltan nem tudunk hibázni.

 Hozzávalók:

  • ½ kg rétes liszt
  • ½ kg finomliszt
  • 30 dkg sótlan vaj
  • 4 dl porcukor
  • 2,5 dl termelői méz
  • 2 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 púpozott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 nagyobb tojás

Elkészítés:

  1. A kétféle lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket egy nagyobb tálba tesszük és elkeverjük.
  2. Kissé megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a száraz alapanyagokhoz a méz és a tojás társaságában.
  3. Alaposan összegyúrjuk, folpackba csavarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát 4-5 milliméter vastagra nyújtjuk, majd belisztezett formákkal kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, ügyelve arra, hogy megfelelő távolságra legyenek egymástól a mézeskalácsok, hiszen a szódabikarbóna hatására meg fognak kissé nőni. 8 perc alatt készre sütjük.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

karácsony | recept | édesség | desszert | mézeskalács

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom