Close
Így készül a magyar lángosos Miamiban a karácsonyra

Így készül a magyar lángosos Miamiban a karácsonyra

Megnéztük közelről.

Janzsó Viktor volt külpolitikai újságíró és New York-i konzul gyakran tűnik fel a Roadster virtuális hasábjain mint magazinunk nem hivatalos kihelyezett tudósítója. Ezúttal Miamiban járt, és ha már ott volt, ellátogatott a város, sőt, Florida legmagyarabb pontjára. Hogy milyen volt, azt lefényképezte nekünk, sőt, meg is írta.

„Ezt egyáltalán nem láttuk jönni: sajtos-tejfölös lángos a Miamitől északra fekvő Hollywood Beachen, Floridában. Ezt mindenképpen ki kellett próbálni, és nem is csalódtunk.

A kis magyar pékségben aztán jóval több meglepetés várt ránk, mint sejtettük. Így karácsony előtt bejgli (mákos és diós), kalács és szaloncukor – amit errefelé nem nagyon lehet kapni –, kakaós csiga, lekváros batyu, gesztenyepüré, és az ünnepek gyerekkori élményét felidéző nagymama-féle sós sütemények.

És persze töltött káposzta elvitelre, ha nagyon magyarosat szeretne valaki fogyasztani. Le is ültünk, elkezdtünk enni, s közben sorban jöttek a helyi magyarok, volt, aki több száz kilométerről utazott, néhányan a környékről ugrottak be a hazai ízekért. Megelevenedett a hely, csevegtünk, sztoriztunk, Zsolt tüsténkedett a konyhában.

Kis Magyarország több mint nyolcezer kilométerre az otthontól.

És hogy milyen volt a lángos?

Amilyennek lennie kell. Nem úszott az olajban, nem volt túlsütve, a pereme csillogóan emelkedett ki, mint a legjobb amerikai pizzáé, hogy körbe ölelje a pont megfelelő mennyiségű tejfölt, amelynek a színét reszelt mozzarella és cheddar sajt borította. A cheddar ad egyfajta pikáns ízt a lángosnak, először próbáltam, melegen ajánlom mindenkinek.”

lángos | miami | Florida | bejgli

FOLYTASD EZZEL

Idén is magyar szállodáé a világ egyik legjobb reggelije

Őszi ízek nemzetközi színvonalon – Megkóstoltuk az Axis új menüjét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom