Egy Michelin-csillagos német séf, Julia Komp a karantén alatti otthonfőzés népszerűsítésére osztotta meg egyik kedvenc receptjét.
A Közel-Kelet lecsójaként ismert shakshuka könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, ráadásul harminc perc alatt egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 kaliforniai paprika feldarabolva
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 csili apróra vágva
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 40 dekagramm hámozott paradicsomkonzerv
- egy kis csokor petrezselyem
- 5 tojás
- 10 dekagramm fetasajt
- 10 dekagramm csicseriborsó (konzerv)
- 5 dekagramm fekete olívabogyó
- pirospaprika, köménymag, koriander, őrölt feketebors
Elkészítés:
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a csilit! Pirítsuk le kissé, majd tegyük hozzá a paradicsompürét is!
- Fűszerezzük ízlésünk szerint, majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot és a paprikát is! Főzzük addig, amíg a paradicsom levének jelentős része el nem párolog! Tegyük bele a csicseriborsót, az olivát és a fetát is!
- Amikor tökéletesen megfőtt a paprika, üssük rá a tojásokat, de ne keverjük el! Hagyjuk, hogy egyben süljenek meg! Tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
michelin-csillag | gasztronómia | recept | konyha | izrael
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!