Close
Így segítheted ételrendeléssel a rászorulók karácsonyát

Így segítheted ételrendeléssel a rászorulók karácsonyát

Gasztroarcok a szebb karácsonyért elnevezéssel indul jótékonysági kampány, a kezdeményezés célja az, hogy szenteste azoknak a rászorulóknak is ünnepi menü kerüljön az asztalra, akik ezt nem tehetnék meg.

A kezdeményezést bárki támogathatja, ha ételt rendel az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyekről.

Az összegyűlt melegételt Budapesten és Miskolcon élő rászoruló családok, egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozók kapják meg december 24-én.

A 2020-as év sok szempontból nehéz helyzetbe hozta a vendéglátást és a vendéglátóhelyeket. A Gasztroarcok egy szebb karácsonyért kampány lényege, hogy egyszerre segítse a vendéglátószektort, és rajtuk keresztül azokat is, aki nehéz élethelyzetükből adódóan nem tudnak ünnepi menüt tenni az asztalra, vagy munkájuk miatt nem tölthetik szeretteik körében a szentestét.

“Az akció lényege, hogy karácsonyi menüt lehet rendelni azoktól a kiszállításra átállt éttermekből és kocsmákból, amik közel állnak a szívünkhöz, ezzel segítve őket, hogy az év végi mérleg nyelve abba az irányba dőljön, hogy jövőre is ki tudjanak nyitni. A megrendelt ételek pedig olyan helyekre kerüljenek, ahol vagy nem is álmodhatnak arról, hogy egy igazi ünnepi menü kerüljön az asztalra karácsonykor, vagy pedig olyan emberekhez, akik azért dolgoznak szenteste is, hogy a szeretteink gondos kezekben legyenek” – idézi a közlemény Verba Gergelyt, a kezdeményezés ötletgazdáját.

A kezdeményezéshez három budapesti és egy miskolci hely csatlakozott. A kampányban részt vevő helyektől december 22-ig lehet közvetlenül megrendelni a karácsonyi menüket. Az oldalon megrendelt ünnepi menük a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével jutnak el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat. A rendelés részletei itt találhatók.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

rendelés | rászorulók | ltterem | karácsony | gasztroarcok

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram