A budai oldal gólerős csatárt igazolt – Így ugrik a nyárba a Bárkert Bistro

Mostanában elég sokat utazunk a világban: idén már Tel-Avivtól Máltán keresztül San Sebastianig egy csomó klassz helyet bejártunk. A helyzet pedig, hogy ennyi élmény és inspiráció után is magabiztosan állítjuk, Budapest a világ egyik legszebb városa, és nem mellesleg piszok jól el van látva minőségi éttermekkel.

Főleg Pest, ahol a Láchíd lábától a Király utca zűrzavarán át a külsőbb kerületekig megszámlálhatatlan nyálcsorgató bisztró, étterem, bár nőtt ki a semmiből az elmúlt pár évben.

Buda ennyire már nincs jó helyzetben, az ember néha úgy érzi, oda csak aludni járnak haza az emberek. Persze, túlzunk egy kicsit... Főleg, hogy például a Lánchíd utca környéke a felújítás után mágnesként vonzotta be a magas színvonalú konyhát – elég, ha a ZONA-ra, az egyre színesebb Meat Boutique-ra, vagy csak a kedvenc teázónkra, a Zhao Zhou-ra gondolunk.

Tavaly tavasszal pedig az utca másik végére, a lenyűgözően renovált Várkert Bazáron túlra is érkezett az erősítés: megnyílt a Bárkert Bistro.

A grandiózus vendéglátóhely receptje elég egyszerűnek tűnik: végy egy gyönyörűen felújított 19. századi neoreneszánsz épületet, egy cukrászdának szánt, impozáns üzlethelyiséget, és nyiss benne egy vagány, magyaros éttermet, irigylésre méltó kilátással, turistacsalogató allűrök és fehérabroszos feszengés nélkül.

A csendes nyitást követően pedig idén úgy néz ki, ők is rálépnek a gázpedálra: hamarosan elkészülő hatalmas teraszával a Bárkert a Lánchíd környékének ikonja akar lenni, erősítve egyúttal a budai oldalt.

A Costest, a fehérvári 67 bisztrót és a Búsuló Juhász is megjárt Tivadar György séf érkezésével, és egy új konyhai csapattal a korábbi nemzetközi vonal erősen magyaros ízekbe csapott át, és nem azért, mert a környéken naphosszat lézengő turisták kedvében akarnak járni.

Egész egyszerűen úgy érezték, kevés az igazán jó magyaros hely Budapesten, főleg olyan, ahol már túlléptek a kockás abroszon – és milyen igazuk van. Ma már könnyebb jó pho levest vagy curryt enni a belvárosban, mint ízletes csirkepaprikást.

A nyári szezon beköszöntével nem titkolt célja az étteremnek, hogy a túloldal nagy favoritjaitól átvegye a „Lánchíd környékének legmenőbb Duna-parti helye“ címet, és a fővárosiak hangulatos találkozási pontja legyen, ahova szívesen ülnek be vacsorázni és beszélgetni, egy fokkal intimebb, nyugodtabb környezetben, mint mondjuk a pesti forgatag kellős közepén.

Az enteriőr alapján a népes törzsközönségre egyébként minden esélyük megvan, hiszen a monumentális belső térből hatalmas növények, arany csillárok, vidám szőnyegek és modern bútorok segítségével igazi városi oázist varázsoltak, hála a tulajdonosok kifogástalan ízlésének, és az Este’r Partners tervező-kivitelező csapatának.

Cirka egy évet adunk, hogy tényleg a Bárkert legyen a Vár környékének egyik nevezetessége – és ehhez a megújuló Várkert Kaszinó fogja adni a tökéletes aláfestést. No meg a havi szinten vissza-visszatérő élőzenés estek a teraszon, amik már egy ideje elindultak Iván Szandra pianoestjeivel.

A Bárkertben az alapfelszereltségen túli extra, hogy tágas és sokoldalú rendezvényhelyszínként is megállja a helyét, de legalább ilyen jól muzsikál kávézóként is – és a mindig friss sütemények, a jó kávé, és a fényes, hangulatos tér a garancia, ráadásul parkolóhelyet is könnyebb találni, mint a túloldalon.

Még sok-sok terv van, és a belső dizájn is hamarosan kap egy kis frissítést, de úgy éreztük, a koncepció tiszta, és aligha kóstoltunk mostanában jobb csirkepörköltet és somlóit, mint a Bárkertben – ráadásul a helyszín ellenére egyáltalán nem turistarabló árakon.

Hajrá, Buda, még több Bárkert Bistrót!

Ez is érdekelhet:

Első alkalommal Japánon kívül is meg lehet vásárolni a világ legritkább steakjét

Legközelebb nyáron vásárolhatunk a világ legritkábban fellelhető marhahús fajtájából, de igen szerencsésnek és gyorsnak kell lennünk.

(Fotók: Bárkert Bistro, Gastrografika)

67 étterem | sütemény | asztalka | vendéglátás | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom