Close
A budai oldal gólerős csatárt igazolt – Így ugrik a nyárba a Bárkert Bistro

A budai oldal gólerős csatárt igazolt – Így ugrik a nyárba a Bárkert Bistro

Mostanában elég sokat utazunk a világban: idén már Tel-Avivtól Máltán keresztül San Sebastianig egy csomó klassz helyet bejártunk. A helyzet pedig, hogy ennyi élmény és inspiráció után is magabiztosan állítjuk, Budapest a világ egyik legszebb városa, és nem mellesleg piszok jól el van látva minőségi éttermekkel.

Főleg Pest, ahol a Láchíd lábától a Király utca zűrzavarán át a külsőbb kerületekig megszámlálhatatlan nyálcsorgató bisztró, étterem, bár nőtt ki a semmiből az elmúlt pár évben.

Buda ennyire már nincs jó helyzetben, az ember néha úgy érzi, oda csak aludni járnak haza az emberek. Persze, túlzunk egy kicsit… Főleg, hogy például a Lánchíd utca környéke a felújítás után mágnesként vonzotta be a magas színvonalú konyhát – elég, ha a ZONA-ra, az egyre színesebb Meat Boutique-ra, vagy csak a kedvenc teázónkra, a Zhao Zhou-ra gondolunk.

Tavaly tavasszal pedig az utca másik végére, a lenyűgözően renovált Várkert Bazáron túlra is érkezett az erősítés: megnyílt a Bárkert Bistro.

A grandiózus vendéglátóhely receptje elég egyszerűnek tűnik: végy egy gyönyörűen felújított 19. századi neoreneszánsz épületet, egy cukrászdának szánt, impozáns üzlethelyiséget, és nyiss benne egy vagány, magyaros éttermet, irigylésre méltó kilátással, turistacsalogató allűrök és fehérabroszos feszengés nélkül.

A csendes nyitást követően pedig idén úgy néz ki, ők is rálépnek a gázpedálra: hamarosan elkészülő hatalmas teraszával a Bárkert a Lánchíd környékének ikonja akar lenni, erősítve egyúttal a budai oldalt.

A Costest, a fehérvári 67 bisztrót és a Búsuló Juhász is megjárt Tivadar György séf érkezésével, és egy új konyhai csapattal a korábbi nemzetközi vonal erősen magyaros ízekbe csapott át, és nem azért, mert a környéken naphosszat lézengő turisták kedvében akarnak járni.

Egész egyszerűen úgy érezték, kevés az igazán jó magyaros hely Budapesten, főleg olyan, ahol már túlléptek a kockás abroszon – és milyen igazuk van. Ma már könnyebb jó pho levest vagy curryt enni a belvárosban, mint ízletes csirkepaprikást.

A nyári szezon beköszöntével nem titkolt célja az étteremnek, hogy a túloldal nagy favoritjaitól átvegye a „Lánchíd környékének legmenőbb Duna-parti helye“ címet, és a fővárosiak hangulatos találkozási pontja legyen, ahova szívesen ülnek be vacsorázni és beszélgetni, egy fokkal intimebb, nyugodtabb környezetben, mint mondjuk a pesti forgatag kellős közepén.

Az enteriőr alapján a népes törzsközönségre egyébként minden esélyük megvan, hiszen a monumentális belső térből hatalmas növények, arany csillárok, vidám szőnyegek és modern bútorok segítségével igazi városi oázist varázsoltak, hála a tulajdonosok kifogástalan ízlésének, és az Este’r Partners tervező-kivitelező csapatának.

Cirka egy évet adunk, hogy tényleg a Bárkert legyen a Vár környékének egyik nevezetessége – és ehhez a megújuló Várkert Kaszinó fogja adni a tökéletes aláfestést. No meg a havi szinten vissza-visszatérő élőzenés estek a teraszon, amik már egy ideje elindultak Iván Szandra pianoestjeivel.

A Bárkertben az alapfelszereltségen túli extra, hogy tágas és sokoldalú rendezvényhelyszínként is megállja a helyét, de legalább ilyen jól muzsikál kávézóként is – és a mindig friss sütemények, a jó kávé, és a fényes, hangulatos tér a garancia, ráadásul parkolóhelyet is könnyebb találni, mint a túloldalon.

Még sok-sok terv van, és a belső dizájn is hamarosan kap egy kis frissítést, de úgy éreztük, a koncepció tiszta, és aligha kóstoltunk mostanában jobb csirkepörköltet és somlóit, mint a Bárkertben – ráadásul a helyszín ellenére egyáltalán nem turistarabló árakon.

Hajrá, Buda, még több Bárkert Bistrót!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Bárkert Bistro, Gastrografika)

vár | 67 étterem | Bárkert BIstro | nagy sztori | várkert

FOLYTASD EZZEL

Négy budapesti étterem, ahol a tél legjobb ízeit kóstolhatod

Túl sok vizet iszunk naponta egy új kutatás szerint 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram