Ínycsiklandó receptekkel új életre kelnek azok az ételmaradékok, amelyeket valószínűleg kidobnánk.
Az IKEA rukkolt elő egy új szakácskönyvvel, amelyben ötven, nagyon kreatív receptet olvashatunk kidobásra szánt ételek felhasználásával. A svéd áruházlánc ingyenes szakácskönyvében észak-amerikai séfek működtek közre, és
a reggelitől a főfogásokon át a desszertekig olyan kreatív és ízletes ötleteket adnak, amelyekkel szinte zéróra csökkenthető az élelmiszerhulladék a háztartásokban.
A fogások közt például olyan recepteket találunk, mint a banánhéjból készült bacon, a kukoricahéjjal füstölt csirke és a zöldségdarabkákból készült palacsinta, de a semmi-nem-vész-kárba címszó alatt olyan ötleteket is mutatnak, amelyekben a tényleg nem ehető kávézaccból, az uborkahéjból, a száraz kenyérmorzsákból vagy a tojáshéjból készíthetünk különböző, hasznos háztartási dolgokat.
A szakácskönyvet itt lehet megnézni, jó böngészést és sütés-főzést kívánunk! Ha további receptek érdekelnek, itt van három izgalmas pudingvariáció a rosszkedv ellen, itt pedig a Zwack Unicum legújabb dobásáról olvashatsz, amely egyszerre kávé és Unicum!
(Fotók: Unsplash)
ingyenes | pazarlás | konyha | észak-amerikai | ikea
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!