A fűszeres ételek szerelmesei imádni fogják ezt a csodálatos csirkés vindaloo receptet, amelyben minden megtalálható, ami esszenciálisan jellemzi az indiai konyhát.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb felkockázva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 serrano paprika apróra vágva
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só és bors ízlés szerint
A marinádhoz:
- 6 gerezd fokhagyma darálva
- 2 evőkanál chili pehely
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál mustárpor
- ½ teáskanál kömény
- ½ teáskanál fahéj
- fél csésze fehérborecet
A tálaláshoz:
- főtt basmati rizs
- frissen aprított koriander
Elkészítés:
- Kockázzuk fel a csirkecombot, tegyük egy nagy tálba!
- Egy tálban keverjük össze az fehérborecetet az összes többi fűszerrel! Öntsük a csirkére, és dörzsöljük bele a húsba! Fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára!
- Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat! Tegyük bele a hagymát és a paprikát, és kb. 4-5 percig pároljuk, amíg meg nem puhulnak!
- Adjuk hozzá a csirkét a páclével együtt, és további 5 percig főzzük, hogy szépen körbe süljön a hús. Tegyük hozzá a paradicsompürét, és keverés közben még egy percig főzzük!
- Öntsük fel kevés vízzel, keverjük el alaposan, és 20 percig fedő alatt főzzük meg a húst!
- Tálaljuk basmati rizzsel, frissen aprított korianderrel!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
recept | india | csili | gasztronómia | csirke
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!