Brutális ízbomba robban minden falat indiai csirkés vindaloo-ban

A fűszeres ételek szerelmesei imádni fogják ezt a csodálatos csirkés vindaloo receptet, amelyben minden megtalálható, ami esszenciálisan jellemzi az indiai konyhát.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 serrano paprika apróra vágva
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • só és bors ízlés szerint

A marinádhoz:

  • 6 gerezd fokhagyma darálva
  • 2 evőkanál chili pehely
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál mustárpor
  • ½ teáskanál kömény
  • ½ teáskanál fahéj
  • fél csésze fehérborecet

A tálaláshoz:

  • főtt basmati rizs
  • frissen aprított koriander

Elkészítés:

  1. Kockázzuk fel a csirkecombot, tegyük egy nagy tálba!
  2. Egy tálban keverjük össze az fehérborecetet az összes többi fűszerrel! Öntsük a csirkére, és dörzsöljük bele a húsba! Fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára!
  3. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat! Tegyük bele a hagymát és a paprikát, és kb. 4-5 percig pároljuk, amíg meg nem puhulnak!
  4. Adjuk hozzá a csirkét a páclével együtt, és további 5 percig főzzük, hogy szépen körbe süljön a hús. Tegyük hozzá a paradicsompürét, és keverés közben még egy percig főzzük!
  5. Öntsük fel kevés vízzel, keverjük el alaposan, és 20 percig fedő alatt főzzük meg a húst!
  6. Tálaljuk basmati rizzsel, frissen aprított korianderrel!

Ez is érdekelhet:

Tizenöt perc alatt elkészíthető életed legjobb thai étele

Alapja az ázsiai boltokban megvásárolható currypaszta.

(Fotó: Getty Images)

recept | india | csili | gasztronómia | csirke

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom