Isteni hazai desszertek jelennek meg a világ vezető cukrászmagazinjában

Óriási elismerés!

Tehetséges kortárs cukrászok és séfek mutatják meg félévente a So Good... magazin lapjain, merre tart a nemzetközi cukrász szakma. A világszerte ismert és elismert lap új számában ismét szerepelnek hazai desszertek is:

a SALT séfje, Tóth Szilárd és desszertséfje, Dusha Csenge népi-családi hagyományokat elevenít meg receptjeivel.

A Haute Pâtisserie bibliájának is nevezett So Good... magazin 2007 óta jelenik meg félévente, hogy megmutassa a cukrász szakmában rejlő innovációt, modernitást és kreativitást. A kiadvány minden számában nagyjából 25 séf és cukrász hozza el legújabb és legizgalmasabb desszertjeit, miközben kicsit magukról és az éttermükről is mesélnek.

Olyan új elkészítési módszereket, tálalási megoldásokat, alapanyagokat mutatnak, amik később a világ éttermeiben is rendre megjelennek. A So Good... kötelező olvasmány a szakmának és mindenkinek, aki magasabb szinten szeretné űzni a cukrászatot, ezért nagy büszkeség, hogy végre magyar vonatkozás is megjelenik a magazin lapjain.

A magazin legújabb számában a budapesti SALT étterem (amit mi is megnéztünk és elképesztő élményben volt részünk), két desszertje kapott helyet, melyeket először itt láthat a nagyközönség. A 2019. októberében nyitott fine dining étterem hű Tóth Szilárd séf szatmári gyökereihez,

az erdők-mezők friss és tartósított alapanyagaihoz és ahhoz is, hogy megmutassa vendégeinek a magyar regionális konyha kincseit.

Rózsavizes csipkés barack derelye, nyári fermentált zöldek, orda

Ez a hármas jelenik meg abban a két desszertben, amik a So Good...-ban szerepelnek, és éppen ez az a különlegesség, amire a magazin felfigyelt.

Szilárd és az étterem desszert séfje, Dusha Csenge két, családi ebédekről és nagymamák konyhájából ismerős ételt, a hagyományos derelyét és csörögefánkot formálta SALT-osra.

Így miközben az ízvilág felelevenít gyerekkori emlékeket, annál többet is ad. Olyan összetevőket használnak, amikre nem is számít a vendég (ordát, fermentált pollent, feketecitrom-krémet vagy kapor-emulziót) és olyan tálalást adnak ezeknek a klasszikusoknak, ami fine dining környezetben is megállja a helyét, mégi őszintén természetes.

Feketeribizli ágfagylalt, csörögefánk

Nem csak a recepteket hozták magyarok az új lapszámhoz, hanem a nagyszerű fotókat is hazai fotós készítette róluk, aki szorosan részt vett a magazin tartalmi szervezésében egyaránt. Fekete Antonio Cookbooks.hu alapítója is egyben. A So Good.. magazin friss száma Magyarországon július hetedikétől, Fekete Antoni üzletében lesz elérhető.

(Fotók: Fekete Antonio Designfood / So Good Magazine / Salt Restaurant Budapest)

so good... | fánk | salt étterem | cukrász | magyar

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom