Ha isteni esti nasira vágysz, ezt a piskótatekercset készítsd el!

A piskótatekercsben az a jó, hogy milliónyi változatban elkészíthetjük aktuális kedvünk, illetve a rendelkezésünkre álló szezonális gyümölcsök függvényében. Kerülhet bele lekvár, főzött krém vagy akár zselé is, de mehet rá tejszínhab és csokoládé ganache is. A mostani változatunkban a pillekönnyű piskótát csokoládésziruppal és mascarponekrémmel dobtuk fel, hogy a puha, krémes állagot még magasabb szintre emeljük.

Hozzávalók a piskótatekercshez:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 65 g liszt

Hozzávalók a krémsajtos töltelékhez:

  • 80 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 30 g porcukor

További hozzávalók:

  • csokoládészirup
  • egy maréknyi áfonya
  • díszítéshez egy maréknyi tört mogyoró vagy csokoládéforgács

Elkészítése:

  1. Előkészítünk egy kb. 20 x 30 centiméteres tepsit.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a tejet, az olajat és a vaníliaaromát. Kissé felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, és homogén állagúra keverjük.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot is. A tojássárgájás masszához hozzákeverjük a habot, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Egyenletesen eloszlatjuk, és aranybarnára sütjük.
  4. Még melegen a kész tésztát kiemeljük a tepsiből, a széleit levágjuk, kissé bevagdossuk a piskótát, de ügyelünk arra, hogy csak a tetejét metsszük be, így ha feltekerjük, nem törik majd szét. Hagyjuk kihűlni.
  5. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a mascarponét és a porcukrot. A kihűlt piskótát meglocsoljuk csokoládésziruppal, majd megkenjük a mascarponés töltelékkel, és feltekerjük. Rögzítjük és pihentetjük.
  6. Amikor már a piskótatekercs nem esik szét, csokoládésziruppal leöntjük, ízlésünk szerint áfonyával, tört mogyoróval vagy tejszínhabban díszítjük.

Számos más lehetőségünk van azonban arra, hogy viszonylag egyszerűen, látványos tortákat készítsünk. A torták királynőjének tartott pavolvában például egészen különleges módon egészíti ki egymást a roppanós habcsókréteg, a krémesen lágy tejszínhab és a friss gyümölcs.

(Fotó: Getty Images)

nassolni való | édesség | recept | piskótatekercs

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ez az egzotikus hely lesz a következő téli nyaralások favoritja!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom