Több mint kétszeresére nőtt az Isztambulba érkező turisták száma az egy évvel ezelőttihez képest.
A török metropolisz régóta vonzónak számít nemzetközi körökben, leginkább kultúrája, művészete és történelme okán. A világjárványt megelőzően viszont ugrásszerűen megnőtt azon külföldiek száma, akik vásárlás és egészségturizmus céljából érkeztek.
2020-ban még masszív visszaesést lehetett tapasztalni, a külföldi látogatók száma most viszont jóval magasabb, mint a pandémia előtt volt.
Hivatalos adatok szerint az Európából és az Egyesült Államokból Isztambulba érkező turisták száma júniusban közel 115 százalékkal, 1,47 millióra emelkedett. Ez több mint kétszerese a tavaly júniusi mintegy 680 ezernek.
Júniusban a német turisták álltak az érkezők listájának élén 126,507 fővel, őket követte 117,169 oroszországi, 99,115 iráni, 96,604 amerikai és 59,901 brit.
Érdekesség, hogy az isztambuli turistaforgalom egyik fő mozgatórugója egy szépészeti beavatkozás, konkrétan a hajbeültetés, ami miatt évente több mint 250 ezren utaznak el Isztambulba.
Mindez azt jelenti, hogy a World Travel & Tourism Council jelentése szerint Törökország lesz a negyedik legnépszerűbb európai úti cél idén nyáron, az ország idegenforgalmi bevételei 2022 második negyedévében pedig csaknem megháromszorozódtak.
Törökország felfedezése a gasztronómiánál kezdődik. Az ország konyháját a klasszikus fogások, a fűszeres húsok és a mártogatósok jellemzik. Összeállításunkban csupa olyan ételeket mutatunk, amik kihagyhatatlannak számítanak egy török nyaralás során.
(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Unsplash)
turizmus | növekedés | hajbeültetés | Isztambul | utazás | idegenforgalom
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!